Monday, July 25, 2016

Oh, Charlie!

Εχθές το μεσημέρι, μου είπαν μια ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία και θεώρησα σωστό να την αναφέρω και σε εσάς. Έτσι για να δείτε τι γίνεται στον κόσμο και εάν τα καταφέρω στο τέλος να σας κάνω να σκεφτείτε λίγο. 

Λίγο, μην υπερβάλουμε κι όλα.

Λοιπόν, παλικάρι άγνωστης ηλικίας, που ζούσε μια Charlie Sheen ζωή, (γυναίκες, ναρκωτικά, ποτά, τζόγος και λίγες ακόμα γυναίκες) ανακάλυψε ξάφνου τον Θεό μέσα του. Έτσι, το έκοψε για Ιεροσόλυμα να ασχοληθεί με τα θρησκευτικά δρώμενα. Έστελνε, λέει, που και που στην οικογένειά του κάποια χρήματα, κανένα κομποσκοίνι και η ζωή προχωρούσε.

Μακρινή (ή κοντινή δεν θυμάμαι) Θεία του, η οποία ήταν του ίδιου επιπέδου, είχε μια φαεινή ιδέα. Αφού ανακάλυψε πως ο μονάκριβος ανιψιός της ζει πλέον στα Ιεροσόλυμα, είχε εύκολο πάτημα για να στήσει επιχείρηση. Ξεκίνησε λοιπόν και πουλούσε ευχές, προσευχές, διαβάσματα, κομποσκοίνια και τίμια ξύλα, direct από τα ιερά χώματα του Ισραήλ. Σε λίγο χρόνο, είχε φτιάξει μεγάλο πελατολόγιο. Πήγαινε εκεί ο κοσμάκης, της ακούμπαγε τον οβολό του και ζητούσε να ανάψει ο ανιψιός ένα κεράκι, να διαβάσει ένα κομποσκοίνι και ούτω καθεξής. Ο ξενιτεμένος ανιψιός φυσικά είχε πλήρη άγνοια για όλα αυτά, την ώρα που η πολυμήχανη Θεία, μέτραγε αχνιστό και αφορολόγητο παραδάκι.

Όπως είναι λογικό, κάποιος μυρίστηκε την δουλειά και το σκηνικό έσκασε χωρίς να θυμάμαι εάν ενεπλάκη η αστυνομία και η τύχη της δαιμόνιας Θείας μου είναι άγνωστη. 

Θυμάμαι όμως τον σύντομο διάλογο που ακολούθησε μετά το τέλος της ιστορίας αυτής: 

Δηλαδή, θέλεις να μου πεις, πως η Θεία έβγαζε λεφτά πουλώντας ψεύτικες ελπίδες σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη της πίστης. Σωστά?
- Ναι έτσι ήταν τα πράγματα.
- Μάλιστα-μάλιστα. Η Θεία δηλαδή, έκανε ακριβώς ότι κάνει η Εκκλησία μέχρι σήμερα. Μπίζνες και οι δυο, με την διαφορά πως η μια είναι μικρή και ερασιτεχνική, ενώ η άλλη είναι τεράστια και οργανωμένη.

-Lcfr.

No comments: