Monday, September 13, 2010

Κράτος, παρακράτος και "ΑΕΙ σιχτίρ εδώ μέσα"

Εχθές, Κυριακή το πρωί, πήγα με έναν φίλο μου (Respect @ Mephisto) μία βόλτα για ανεύρεση βενζίνης. Με όλα αυτά που ακούς στις τηλεοράσεις, διαβάσεις στους δικτυακούς τόπους και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, προσπαθείς να κάνεις ότι μπορείς για να μετριάσεις την κατάσταση.

 

11:00 το πρωί και δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι ουρές αυτοκινήτων συζητάμε στα κατά τόπους πρατήρια. Χιλιόμετρα ολόκληρα. Και δεν αναφέρομαι σε ένα-δυο μεμονωμένα και κεντρικά πρατήρια.. Αυτή η κατάσταση επικρατούσε ΠΑΝΤΟΥ!!

 

Ούτε πόλεμο να είχαμε.

Μανιασμένοι οι οδηγοί, στράγγιζαν τα πρατήρια σαν άλλα vampires. Μούντζες, κόρνες, τσακωμοί και ταλαιπωρία.

Μαζί με όλα αυτά, η τιμή της βενζίνης ακολουθούσε μία διακριτικά ανοδική πορεία, που στο τέλος της ημέρας έφτασε και στο εξευτελιστικό 1.60ευρώ/λίτρο.

 

Δεν θα σταθώ στην ηλιθιότητα του Έλληνα, που κι ας μην έχει ανάγκη, είναι διατεθειμένος, να περιμένει με τις ΩΡΕΣ (κυριολεκτικά) στην ουρά. (Την άποψή μου για το μυαλό αυτού του τόπου, νομίζω ότι την ξέρετε).

Θα σταθώ στην αισχροκέρδεια και στο ξέφραγο αμπέλι που λέγετε Ελληνικό κράτος. Σου λέει ο πρατηριούχος: «Έχεις ανάγκη μεγάλε? Θα το εκμεταλλευτώ διακριτικά, χωρίς να λογαριάζω απολύτως τίποτα».

Υπάρχει κυβέρνηση να τον ελέγξει? Υπάρχει κράτος να κουμαντάρει τους φορτηγατζήδες, τους αγρότες ή όποια άλλη τάξη νομίζει ότι μπορεί να απειλεί, να μπλοκάρει και να εκβιάζει κατά το δοκούν?

 

Είμαι σίγουρος ότι θα «χρωματιστώ» μετά από αυτό το post αλλά λίγο με ενδιαφέρει.

 

Καθημερινά η χώρα μου με απογοητεύει.

Καθημερινά η χώρα μου με διώχνει μακριά.

Καθημερινά νιώθω λιγότερο Έλληνας.

 

Και το πλαφόν στα καύσιμα θα μας σώσει.

 

-L.

Ps. Εμείς πήγαμε μέχρι τον Μαραθώνα, κάναμε την βόλτα μας, βάλαμε βενζίνη χωρίς να περιμένουμε ούτε 5 λεπτά. Απλά λέω.

No comments: