Saturday, November 13, 2010

Music Talk

Αντικειμενικά σας το λέω...
Είμαι Υποκειμενικός 100%...
(... λογοπαίγνιο χειρίστου είδους...το ξέρω)

Εχθές είχα μια μεγάλη "σύγκρουση" με τον αδερφό μου, για το εάν υπάρχει αντικειμενικότητα στην μουσική. Η σύγκρουση αυτή φυσικά, δεν οδήγησε σε κάποιο αποδεκτό αποτέλεσμα μιας και είναι το ίδιο ξεροκέφαλος με εμένα.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την πρότασή του:
"Ο "ταδε" drummer είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ στην Metal μουσική"

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτή μόνο η πρόταση με έβγαλε από τα ρούχα μου! Το "μαντρί" στο οποίο πήγε να με βάλει, έκανε την πέτσα να προσπαθεί να τρέξει μακρυά από το απολλώνιο κορμί μου.
Ποιος είναι αυτός που θα πει τι ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ρε μεγάλε? Ποιος πέθανε και του έδωσε τον θρόνο της βαθμολόγησης και κρίσης της ΜΟΥΣΙΚΗΣ? Δεν ξέρω για εσάς, άλλα όταν ξύπνησα το πρωί, παρατήρησα ότι ζω σε έναν κόσμο που Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ. Εκτός και εάν αυτό το πράμα άλλαξε... τα τελευταία 20 λεπτά που κάθομαι και γράφω αυτές τις γραμμές...

Η μουσική δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο, ή τον στίβο αδέρφια! Σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχει στόχος. Όποιος πρώτος πιάσει τον στόχο, καλώς ή κακώς, είναι νικητής, άρα και ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ (δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφερθώ στις λαμογιές και στις ρεμούλες με στημένα παιχνίδια και ντοπαρισμένους αθλητές. Έλεος.)

Θα προσπαθήσω να σας θυμίσω τι θα πει ΓΟΥΣΤΟ γιατί θα τρελαθούμε:

Γούστο, είναι αυτό που χαρακτηρίζει όλα τα πράγματα/δραστηριότητες/ανάγκες/επιθυμίες/επιλογές που ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ και σας ΑΡΕΣΟΥΝ. Στην μουσική λοιπόν, όπως και σε όλα τα πράγματα στην ζωή, δεν υπάρχει κάποιος κακός κύριος με κουστούμι και ένα πιστόλι στο χέρι που σας αναγκάζει να σας αρέσει το τάδε είδος μουσικής και το δείνα μουσικό όργανο. Αυτά θα τα καταλάβετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. Το γούστο δεν μας το φτιάχνουν οι τηλεοράσεις, οι κριτικοί (μην χέσω) και τα περιοδικά.

Το γούστο είναι μέσα μας.
Το δύσκολο είναι να το βρούμε και να το αναπτύξουμε στο επίπεδο που θέλουμε.
Αντικειμενικότητα σε τέτοια θέματα δεν χωράει. Ίσως χωράει στα μυαλά των περισσοτέρων που περιμένουν τρίτοι να τους φτιάξουν άποψη. Δυστυχώς αυτοί είναι πολλοί την σημερινή εποχή...
Η αντικειμενικότητα είναι για τα ζωάκια που κάνουν "μπεεεεεεεε" μπροστά στις τηλεοράσεις και τις κριτικές, στο καλά κλεισμένο τους μαντρί!

Πραγματικά έχω κουραστεί να γράφω για τα ΒΑΣΙΚΑ πράγματα...

-Lcfr.

No comments: