Sunday, September 19, 2010

We Were But Stones...

Κατάλαβα λοιπόν, με την σειρά μου, ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Αυτοί που είναι απλές πέτρες στο διάστημα και αυτοί που είναι κάτι παραπάνω. (Θα βγάλω νόημα πιο κάτω. Το υπόσχομαι!!)

Σκεφτείτε το.

Η Σελήνη τι είναι? Ένας καταδικασμένος και στενάχωρος πλανήτης, τρελά ερωτευμένος με την ΓΗ και όλο την γυροφέρνει, αλλά η αυτή ανένδοτη!! Είναι κολλημένη, όπως γνωρίζετε, με τον μεγαλόπρεπο ΗΛΙΟ και δεν έχει μάτια για κανέναν άλλο.


Έχουμε λοιπόν 2 κατηγορίες πλανητών. Τους αυτόφωτους, (στην περίπτωσή μας ο ΗΛΙΟΣ) και τους ετερόφωτους (ΣΕΛΗΝΗ). Οι μεν αυτόφωτοι, ό,τι και να συμβαίνει, εκπέμπουν το φως τους, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Οι ετερόφωτοι, αντιθέτως, δανείζονται φως από κάποιον άλλο για να μπορέσουν να λάμψουν έστω λίγες ώρες... (με σκοπό συνήθως να εντυπωσιάσουν κάποιον τρίτο). Είναι δηλαδή απλές πέτρες στο χαοτικό διάστημα που ζουν με δανικά.

Έτσι ακριβώς είναι και οι άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς είναι αυτόνομοι και δεν χρειάζονται κανέναν κοντά για να επιβεβαιώσει την φύση τους, αλλά υπάρχουν και αυτοί που πρέπει να κρύψουν την "γύμνια" τους, με δανεικό φως. Είναι γνωστοί και ως δευτερεύοντες χαρακτήρες στις ταινίες και στα comics. Μικρής σημασίας ανθρωπάκια που τα αγοράζεις για λίγα λεπτά του ευρώ στο περίπτερο...

Το ερώτημα δεν είναι σε ποια κατηγορία είσαι, φίλε αναγνώστη. Αλλά σε ποια κατηγορία ΘΕΣ να είσαι. Καλώς ή κακώς, σε αυτό το ερώτημα δεν είσαι καταδικασμένος να σκεφτείς την ζωή σου και να απαντήσεις. Την κατηγορία μπορείς να την επιλέξεις. Και εάν η επιλογή σου δεν σε ικανοποιεί πλήρως, μπορείς να την αλλάξεις. Από σήμερα κι όλας! Όχι από αύριο και βλέπουμε....

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!

Μπορείς.
Αλήθεια.

Σκέψου το.

-Lcfr.

2 comments:

Anonymous said...

Εσύ σε ποιά κατηγορία ανήκεις;

Dimitris said...

Ο Δίας σε ποιά κατηγορία ανήκει?

(Για τον πλανήτη μιλάω)

Για ψάχτο..