Monday, July 12, 2010

Eating Manifesto

So, σήμερα θα φορέσω για λίγο την σοβαρή μάσκα μου και θα γράψω μερικές σκέψεις για ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό. Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον...

Καθώς γύριζα από την δουλειά με το ποδήλατό μου, σε μία διασταύρωση πέρασε ένα αμαξάκι μάρκας smart. (ξέρετε, αυτά τα διαόλια, αυστηρά διθέσια και μικροσκοπικά αμάξια πόλης). Μέσα στο αμάξι ήταν μια κοπέλα, γύρω στα 30-35 η οποία φάνταζε να ξεχειλίζει από το αμάξι... Δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος της κοπέλας... Ειλικρινά δεν μπορείτε.

Αυτό το θέαμα λοιπόν, με έκανε να σκεφτώ πως ήμουν και εγώ πριν 7-8 μήνες. Δεν έχω διάθεση να κρυφτώ, γιαυτό και θα σας μιλήσω ειλικρινά. Από τον Νοέμβριο του 2009 έχω χάσει κοντά στα 35 κιλά, με αυστηρή δίαιτα και λίγη (αλλά ουσιαστική) γυμναστική. Χωρίς χάπια και ιατρικές συμβουλές. Χωρίς εγχειρήσεις (κάτι που είναι της μόδας τώρα τελευταία) και διαιτολόγους. Χωρίς personal trainers και ειδικά όργανα γυμναστικής. Χωρίς ειδικές διατροφικές δίαιτες και θερμιδομετρητές ανά χείρας.

Από το ασφαλές σημείο λοιπόν, του ex-υπέρβαρου, πρέπει να πω ότι μπορούν να υπάρξουν πολλές δικαιολογίες για το αιώνιο ερώτημα: "Γιατί έχω παχύνει". Κάθε ένας από εμάς, μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε οτιδήποτε. Hell, και εγώ ο ίδιος ακόμα και σήμερα λέω, ότι ο λόγος που είχα γίνει όσος είχα γίνει, ήταν η δουλειά και το stress των ευθυνών.

Ποιον προσπαθώ να κοροϊδέψω/κοροϊδέψουμε...

Ο λόγος βρίσκετε πάντα στο πρόσωπο που εμφανίζεται όταν κοιτάζουμε τον καθρέπτη. Δεν είναι ούτε η δουλειά, ούτε το άγχος, ούτε το διάβασμα του πανεπιστημίου. Είναι το εγώ. Να είστε σίγουροι ότι εάν παραδεχτείτε αυτό το μικρό κομμάτι, έχετε κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, για να αρχίσετε να μαζεύετε τον εαυτό σας, από ο,τι παραπανίσιο έχετε πάνω και μέσα σας.

Μην περιμένετε λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα να ξεκινήσετε την προσπάθεια. Ξεκινήστε ΤΩΡΑ. Όχι σε 10 λεπτά, ή "από αύριο". Ξεκινήστε ΤΩΡΑ! Είναι μονάχα στο χέρι σας! Ακούστε εμένα, που έκανα ότι έκανα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ και για την πάρτη μου.

Δεν θέλω να με περάσετε σαν έναν από αυτούς τους γραφικούς Αμερικάνους που εμφανίζονται στα Telemarketing κανάλια και προσπαθούν να πουλήσουν ψεύτικο motivation και στο τέλος να σας ζητήσουν τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας. Όλα αυτά τα γράφω μπας και αφιπνιστεί έστω και ένας αναγνώστης που ίσως θέλει λίγη έμπνευση.

Άλλωστε όλοι μας κάποια στιγμή θέλουμε, κάποιας μορφής σπρώξιμο έτσι?

Δεν θα το κανετε και για εμένα που είδα στο δρόμο την υπέρβαρη προαναφερθείσα κοπέλα στο Smart. Θα το κάνετε για το ίδιο πρόσωπο που εμφανίζεται στον δικό σας καθρέπτη.

Για την πάρτη σας και την μικρή αντλία που έχετε στο στήθος σας. (όσοι δεν γνωρίζετε, αυτή η αντλία, λέγεται καρδιά).

Τώρα, στείλτε μου με email τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας για να σας πω πως τα κατάφερα... ;)

-L.

4 comments:

Anonymous said...

dld pws kataferes na xaseis tosa kila? boreis na grapseis ena arthro me tin methodo pou akolouthises?
exw problima..ehw dokimasei ta pada.. :(
efxaristw Lcfr

Lcfr said...

προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει αυτό που έκανα εγώ.

Φερμουάρ στο στόμα KAI πείσμα.

Απλό?

-L.

Anonymous said...

den einai toso efkolo..ilpiza oti tha me katalavaines esy,mias kai exw vrei arketa vradia parigoria kai parea sto blog sou.ti tha pei fermouar? den kserw..isws n min ehw tin aytopeitharxia kai tin pisti ston eafto sou pou xreiazete mia tetoia praxi.otan orizese mesa apo afta pou trws,pws stamatas na eisai o orismos tou eaftou sou?otan afti i pathiasmeni eksartisi einai to mono pou se krataei zwdano..pws stamatas tin aftokatastrofi otan i idia i aftokatastrofi se orizei?den kserw pleon an kai esy me pianeis file kai sydaksidiwti Lcfr..

Lcfr said...

Έχω ένα άσχημο πράγμα στο Κεφάλι μου εγω.
Σκαλώνω πολυ εύκολα.
Και εάν σκαλωσω δύσκολα (πολυ δύσκολα) ξεκολλάω.
Όταν ήθελα να χάσω κιλά, σκαλωσα και έκοψαν το φαγητο. Έτρωγαν οι γύρω μου διάφορα και εγω έτρωγα τις σαλάτες μου. Όχι μόνο τις έτρωγα, αλλά τις απολάμβανα.
Τώρα έχω σκαλωσει με το γυμναστήριο και πηγαίνω κάθε μέρα.

Πείσμα και θέληση. Το φαγητο δεν χαρακτηρίζει αυτο που είσαι.

-L.