Monday, February 15, 2010

Female Vocals On Metal

Κατά κύριο λόγο, τα γυναικεία φωνητικά στην Metal μουσική δεν μου αρέσουν. Νομίζω ότι χαλάνε την βασική dark ατμόσφαιρα που σου προσφέρει το αντρικό growl. Το κάνουν λιγάκι πιο ροζ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για τις Opera-like γυναικείες φωνές αλά "Tarja Turunen". Αυτές τις βρίσκω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αστείες και γραφικές. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα, του post αυτού.

Όταν εντοπίσω ένα τραγούδι που έχει πολύ καλά γυναικεία φωνητικά το λέω και το παραδέχομαι. Έτσι και σήμερα, που έκατσα και άκουσα τον νέο δίσκο των Eluveitie με όνομα "Everything Remains (As It Never Was)". Ο δίσκος περιέχει 2-3 τραγούδια σε επίπεδο "Inis Mona" αλλά σε αυτό που θα σταθώ είναι το #8 με το όνομα: "Quoth The Raven".

Για αρχή, έχει μια πολύ ωραία εισαγωγή με κοράκια που μου έκανε εντύπωση, ΑΛΛΑ! Υπάρχει ένα σημείο στο 3:29, που η Anne Murphy έχει έναν μικρό μονόλογο και στο τέλος αυτού, μια απίστευτη κραυγή.
Α-Π-I-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η
.
Σπάνια για γυναίκα. Και εάν ψάξετε στο ΥouΤube την live εκτέλεση του τραγουδιού, η κραυγή είναι ΑΚΟΜΑ καλύτερη.

Kudos @ Anne Murphy
Για του λόγου του αληθές:

"Hear My CRYYYYYYYY"

-L.

2 comments:

Anonymous said...

Εεελα μεγαλε...! Ανακαλυψες την πυριτιδα και την κυτταριτιδα... Η Anna ειναι καταπληκτικη... αλλα οχι και η μονη... Ψαξε λιγο Angela Gossow-Arch Enemy, Alyssa Gluz-The Agonist και πες μου...

Lcfr said...

Συμφωνώ βέβαια με τα σχόλιά σου.

Πλέον (μετά από 2 χρόνια από post αυτό, θεωρώ ότι τα γυναικεία φωνητικά χαλάνε την μουσική...)

-L.