Sunday, March 22, 2009

Time Stands Still

Θα ξεκινήσω δυναμικά και λίγο απολογητικά.

Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Ναι. Για εσάς τους 4 μιλάω.
Συγγνώμη που την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έγραψα μιας και δεν πρόλαβα. Ξέρω ότι το κενό (the void) που άφησα είναι μεγάλο, αλλά υπόσχομαι να μην το ξανακάνω...

Συγγνώμη λοιπόν...




Το σημερινό Κυριακάτικο post, θα είναι διαφορετικό από τα άλλα.
Σήμερα έχω όρεξη (από εχθές) να ξεσπάσω για μερικά θέματα που με απασχολούν.

Ξεκινάω αμέσως.

"Έλληνα - Έλληνα είσαι σκουλήκι, η Ακρόπολη δεν σου ανήκει"
έλεγαν οι Panx Romana παλιότερα και το είχαν πιάσει το νόημα της υπόθεσης...

Πραγματικά, όλοι μας, ζούμε σε αυτό που μας αξίζει. Σε μία Ελλάδα της τηλεόρασης, της παρακμής και της κιλότας της Έφης Θώδη.

Από που όλα αυτά?

Τα ερεθίσματα για να σκεφτείς έτσι, υπάρχουν καθημερινά. Στην τηλεόραση, στο Internet (ο τόνος στο Ι αγράμματοι πολιτικοί, εκτός και εάν όλοι σας μεγαλώσατε στην Γαλλία, σιχτίρ), στις εφημερίδες, ακόμα και έξω στον δρόμο. Το μεγαλύτερο ερέθισμα για εμένα ήταν αυτή η ψηφοφορία του ΣΚΑΙ για τον Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών (Στόμφος στον τίτλο ε?). Ήμουν Κηφισιά τις προάλλες και με έκπληξη παρατήρησα στον δρόμο πάνω σε μία κολόνα της ΔΕΗ, τον εξής συνδυασμό:

-Κάτω κάτω, μία αφίσα της Έφης Θώδη (η οποία είναι με ένα ΑΡΝΙ στην πλάτη)




με τον Φλωρινιώτη εάν θυμάμαι καλά, να μας προσκαλούν στον κέντρο που εμφανίζονται. Τώρα κτηνοβασίες θα γίνονται εκεί μέσα, θα τραγουδάνε την ώρα που θα γυρίζουν στην σούβλα το αρνί, δεν ξέρω. Μένει να το εξακριβώσω.

Όχι όχι. Το περίεργο και το ντροπιαστικό στην υπόθεση αυτή δεν είναι αυτή η αφίσα. Το εξευτελιστικό είναι τι βρισκόταν ΑΚΡΙΒΩΣ από πάνω της. Μην αναρωτιέστε. Ήταν μία άλλη αφίσα του ΣΚΑΙ με τον Κολοκοτρώνη, να μας παρακαλάει να τον ψηφίσουμε για μεγαλύτερο Έλληνα.

....

....

Είναι να μην σε πιάνουν τα αντεθνικά σου και να παρακαλάς να φύγεις οριστικά από αυτό το μπουρδέλο που ζεις?

Είναι να μην βλέπεις την Ελλάδα σου, σαν το κράτος που είναι καταδικασμένο να ζεί την παρακμή για πολλά πολλά χρόνια ακόμα, μιας και έκαναν reality τον Κολοκοτρώνη?

Είναι να μην νομίζεις οτι η Ελλάδα σου, είναι ένα μεγάλο σπίτι του Big Brother? Το οποίο έχει μέσα σούργελα που προσπαθούν εναγωνίως να κερδίσουν λίγο χρόνο στους τηλεοπτικούς δέκτες?

Είναι να μην λες, "Μακάρι να μην ζούσα εδώ" ή "Μακάρι να είχα γεννηθεί αλλού" ?

Είναι ή δεν είναι...

Παλιότερα είχα ρωτήσει τον Πατέρα μου για το πόσο, πια, θα πέφτει η Ελλάδα? Για το πόσο πια θα βλέπεις την εθνική κατάντια να αγγίζει τα όρια της μιζέριας?

Ξέρετε τι μου απάντησε?

"Η Ελλάδα είναι σε φθίνουσα κατάσταση.
Πέφτει.
Πέφτει με μεγάλη ταχύτητα. Το μόνο που μένει είναι να βρει στον πάτο του βαρελιού για να ξανασηκωθεί και να ανακτήσει τα χαμένα".


Σήμερα ξέρετε τι αποδεικνύετε?
Ότι ο Πατέρας μου είχε λάθος.

Αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Ή μάλλον, δεν θέλουμε να δούμε τον πάτο... και έτσι όπως πάμε, μας βλέπω να ψηφίζουμε την επόμενη κυβέρνηση με SMS και τα exit polls να τα παρουσιάζουν μεσημεριανά κουτσομπολίστικα πάνελς με χαζοχαρούμενες ξανθιές που στο τέλος της βραδιάς θα... τελειώνουν με νόημα, on-camera.

¨Χορτάστε Πετρούλα, χορτάστε κουτσομπολιό,
Χορτάστε ακόμα και πρωταθλητή τον Ολυμπιακό
¨


Βάλτε όμως καλά μέσα στο στομάχι σας ότι υπάρχουν ακόμα νιάτα που σας σιχαίνονται και θα ήθελαν να μην υπήρχατε ποτέ. Έστω οι γονείς σας να είχαν την στοιχειώδη ενημέρωση της αντισύλληψης. Ναι, μιλάω για αυτό το ρημάδι το προφυλακτικό την ημέρα που σας έκαναν.

Ναι. Σε όλους εσάς που κάνατε τον Κολοκοτρώνη και άλλους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ισάξιους σας.

"Έλληνα - Έλληνα είσαι σκουλήκι, η Ακρόπολη δεν σου ανήκει"

-Hephasto.

No comments: