Tuesday, March 22, 2011

Narcissism

"Μήπως είσαι μεγάλος νάρκισσος;"

Αυτή η ερώτηση, με ακολουθεί τον τελευταίο καιρό. Την δέχομαι από ανθρώπους που με ξέρουν χρόνια ή έχουν την τύχη να με μαθαίνουν τώρα, σιγά-σιγά. (ψώνιο)

Λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που θαυμάζει τον εαυτό του, να είναι κονσερβοποιημένος στο στερεότυπο του "ωραιοπαθή" ή του ναρκίσσου.

Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί απλά να απολαμβάνει τον εαυτό του, γιατί έχει φτάσει σε ένα υψηλό (για τον ίδιο) επίπεδο και το δείχνει με την κάθε ευκαιρία; Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί η κάθε υπεροπτική πρόταση να είναι άλλο ένα μικρό αλματάκι αυτοπεποίθησης και ικανοποίησης για τον ίδιο;

Είναι κακό που όταν έχεις καταλάβει ότι είσαι ικανός για τα πάντα, να το δείχνεις και να το εκφράζεις χωρίς να φοβηθείς για το τι θα πει ο κόσμος; Εάν δεν κάνω λάθος, αυτό δεν χαρακτηριστικό της περιβόητης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ? Εκτός και εάν αυτό άλλαξε, και δεν με ενημέρωσε κανείς...

Δεν αντιλέγω φίλοι μου, πως ο ναρκισσισμός χτίζετε με τον καιρό. Όμως εάν αναλογιστούμε την φράση "No pain, No gain" τότε όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εάν έχεις φάει το PAIN, όταν θα έρθει η ώρα του GAIN, θα του βγάλεις τα μάτια, χωρίς να σκεφτείς τίποτα απολύτως.

Συμβουλή για να έχετε μαζί σας:

Είναι αλήθεια πως το να λες στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου ότι είναι όμορφος, θα σου δώσει πολλούς πόντους. Το να το λες όμως με σκοπό να εξαργυρώσεις αυτούς τους πόντους, να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει αντιληπτό αργά ή γρήγορα, με άσχημες για εσένα συνέπειες.

Το σημαντικότερο όμως είναι να το λες και να το νιώθεις εσύ για εσένα.
Κάθε πρωί,
Κάθε ημέρα,
Διαρκώς!!

Δεν μπορείς να εκτιμήσεις την ομορφιά στον άλλο, εάν δεν εκτιμήσεις την ομορφιά του ίδιου σου του καθρέφτη.

Narcissism suffers.
Beauty lives forever.


-Lcfr.
P.S. Οι επιλογές των φωτογραφιών, ΔΕΝ, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ είναι τυχαίες. Ευχαριστώ.

No comments: