Tuesday, March 15, 2011

People Are People!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, είδα σε έναν τοίχο γραμμένο το εξής:

"μακάρι να μην σε γνώριζα ποτέ..."

Ξέρω ξέρω....
Βαρύ και ασήκωτο για Τρίτη απόγευμα, αλλά τι να κάνουμε. Για αυτά είμαι εδώ...

Πρέπει να παραδεχθώ με ύφος καρδιναλίων, ότι ταλαιπώρησα αρκετά το μυαλό μου, για να δω τι άποψη έχω σε αυτό το θέμα. Κατάλαβα λοιπόν πως είναι ιδιαίτερα άδικο και εγωιστικό (...), να λες κάτι τέτοιο για μια κατηγορία ανθρώπων που καλώς ή κακώς πέρασε από την ζωή σου.

Και εξηγώ.

Σίγουρα, ο κόσμος που θα βρεθεί στο μονοπάτι της ζωής σου (ότι ηλικία και να γράφει η ταυτότητα) δεν θα είναι πάντα ο ποιοτικότερος. Αυτό θεωρώ φρόνιμο να το πάρουμε σαν δεδομένο. Δεν θα είναι ο καλύτερος, όχι μόνο γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν άνθρωποι που δεν αξίζουν, αλλά επειδή ευτυχώς (!) δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους.

Όμως μέσα από τέτοιου είδους άστοχες γνωριμίες/σχέσεις/συναναστροφές, μαθαίνεις να αξιολογείς και φυσικά να αποφασίζεις ποιος άνθρωπος ΘΕΛΕΙΣ να καταλήξεις να είσαι. Φαντάζομαι όλοι θα έχετε ακούσει το γνωμικό: "δείξε μου τον "φίλο" σου, να σου πω ποιος είσαι". Σας θυμίζει κάτι;

Με αυτά τα πράγματα στο μυαλό, όλες οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην ζωή μας, πρέπει να είναι καλοδεχούμενοι. Για κάποιον ουσιαστικό λόγο εμφανίστηκαν και το μόνο σίγουρο είναι ότι, εάν κοιτάξεις αρκετά βαθειά και στην χειρότερη κατάσταση που έχεις ζήσει, θα βρεις κάποιο θετικό στοιχείο ή συναίσθημα.

Συναίσθημα που εάν το σκεφτείς με καθαρό μυαλό, θα καταλάβεις ότι τελικά όσο χάλια και να ήταν η κατάσταση, θα προτιμούσες να το ξαναζούσες από την αρχή, μόνο και μόνο για να το είχες πάλι...

Εάν είσαι δύσπιστος, σε σέβομαι.
Κάνε μου όμως την χάρη και ξανά κοιτά τα πράγματα από την αρχή.
Το καλό στοιχείο είναι εκεί. Και όταν το βρεις θα νιώσεις καλύτερα.
Στο υπόσχομαι.

-Lcfr.
P.S. Every FUCKING thing, happens for a FUCKING reason.

1 comment:

Anonymous said...

....Eιναι σιγουρο οτι το λεμε παντα για κακο?? επειδη το ατομο δεν ''μας παει'' και δεν εχει τις ''προδιαγραφες'' που ζηταμε??.....Υπαρχει το ενδεχομενο να το πουμε σε καποιον που αξιζει?? και θαυμαζουμε?? και μπορει να τον θελουμε στην ζωη μας?? αλλα εμεις για καποιους Χ λογους να μη μπορουμε να σταθουμε διπλα του?? !!! Υπαρχει τοτε περιπτωση να πουμε ''μακαρι να μη σε...''ακριβως επειδη εμεις δεν ειμαστε αξιοι γι αυτο το ατομο??