Wednesday, March 28, 2018

Μπράβο βρε

Τις τελευταίες εβδομάδες στο ελλαδιστάν έχουν γίνει πολλά. Πολιτικές εξελίξεις, Τούρκοι από τα δεξιά, Σκοπιανοί από τα αριστερά, οικονομικός μαραθώνιος κρίσης, οι ΠΑΟΚτζίδες δεν θα υπογράψουν φύλλα πορείας εάν γίνει πόλεμος έτσι και τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και πολλά ακόμα τέτοια διασκεδαστικά. 

Αυτά που ξεχωρίζω προσωπικά είναι το νέο ντροπιαστικό νομοσχέδιο για τα αδέσποτα που πρότεινε και απέσυρε κακήν-κακώς η τσιπροκυβέρνηση και τα βασανιστήρια ενός σκυλιού από δυο φαντάρους στην βόρεια Ελλάδα. 

Μαλάκα μου, που ζούμε? Τι αποβράσματα κυκλοφορούν γύρω μας και κάνουν ότι θέλουν χωρίς την παραμικρή ποινή? Βγήκε λέει ο υπουργός άμυνας κύριος Καμμένος και ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των φαντάρων. Εάν ξέχασες ποιος είναι ο κύριος Καμμένος, είναι αυτός που κάθε εβδομάδα στριμώχνει την μεγαλειώδη κοιλιά του σε κάποια στολή στρατού και το παίζει κομάντο. Σου θυμίζει κάτι? Ε, αυτός έκανε τούτη την δήλωση και ένας πόντος έφυγε ξαφνικά από το καλσόν του Ερντογάν στην Άγκυρα. Μιλάμε για τέτοιο τρόμο. 

Ελάτε τώρα και πείτε μου. Πιστεύει κανείς πως οι φαντάροι θα τιμωρηθούν? Και εάν ναι, θα τιμωρηθούν ισάξια με τα βασανιστήρια που διέπραξαν απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο τετράποδο?

Ορίστε? Ποια θα έπρεπε να είναι η τιμωρία με ρωτάτε?

Καλύτερα να το αποφύγω το ερώτημα, μιας και υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που δεν θεωρούν την ζωή των ζώων ισάξια με αυτή των ανθρώπων, αλλά φυσικά κάνουν τον σταυρό τους και ζητάνε την βοήθεια του θεούλη σε κάθε στραβοτιμονιά στην ζωή τους. Για να δώσω πάντως μια γεύση από την άποψή μου για το θέμα, πριν κάποια χρόνια πήγα να πιαστώ στα χέρια με έναν περαστικό που κλώτσαγε το ίδιο του το σκυλί στον δρόμο, επειδή ήθελε μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω να μυρίσει μια γωνία. 

Να πω την αλήθεια μου, το βίντεο με τα βασανιστήρια δεν το είδα. Το απέφυγα γιατί ήξερα πως δεν θα το άντεχα και θα το κουβαλούσα στο μυαλό μου για αρκετές εβδομάδες. Το θετικό είναι πως το σκυλί επιβίωσε και από ότι διαβάζω είναι μια χαρά. 

Κλείνοντας μια υπενθύμιση. Πριν μια εβδομάδα, πέθανε ο τελευταίος λευκός ρινόκερος. που θα πει πως εξαφανίστηκε ακόμα ένα είδος από τον πλανήτη και εγώ κάθομαι εδώ στην γωνιά μου και φωνάζω: 

Ζήτω άνθρωπε! 
Ζήτω που καταστρέφεις τα πάντα στο διάβα σου!
Ζήτω καρκίνε του πλανήτη που κέρδισες ξανά!


Πολλαπλασιαστείτε ρε. Το ανθρώπινο είδος πρέπει να παραμείνει ζωντανό για πάντα, ή έστω μέχρι να σκάσει ο ήλιος και να μην υπάρχει τίποτα. 

Αυτά.

-Lcfr

No comments: