Thursday, October 18, 2012

Thick Skin

Είναι τελικά, εντυπωσιακό τι μπορεί ο άνθρωπος να αντέξει.
Τι αντοχές έχει ενσωματωμένες μέσα του, να υπομένει καθημερινές ψυχολογικές φθορές και όμως, να μαζεύει τα κομμάτια του και να ξημερώνει ακόμα μια ημέρα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:
  • Χάνεις την δουλειά σου κι ας ήσουν άριστος και τυπικός σε αυτήν / Σηκώνεσαι την επόμενη ημέρα και αγοράζεις εφημερίδα για να βρεις κάτι καινούργιο και ίσως καλύτερο.
  • Χάνεις τον καλύτερο σου φίλο για μια παρεξήγηση ελάχιστης σημασίας / Επενδύεις σε κάποιον άλλο, μιας και αποφασίζεις πως εάν αυτός ο λόγος ήταν αρκετός για να τον χάσεις, θα πει πως κάτι άλλο έτρεχε.
  • Ανακαλύπτεις πως ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου, ζει μια διπλή ζωή με κάποιον άλλο / Εύχεσαι "καλή ζωή" και μαζεύεις τα κουβαδάκια σου, για άλλη παραλία.
  • Γυρίζεις σπίτι σου και το βρίσκεις παραβιασμένο / Αλλάζεις σπίτι και ξεκινάς από το μηδέν.
Όλα αυτά, συμβαίνουν καθημερινά στους ανθρώπους γύρω μας, με την μικρή διάφορα ότι οι αντιδράσεις δεν γίνονται σύντομα. Ανάλογα με το σκαρί σου, αντιδράς στον χρόνο που μπορείς. Άλλοι μπορούν σύντομα, άλλοι μετά από καιρό. Άλλοι αντιδρούν επιτυχώς με την πρώτη, άλλοι όχι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αντιδρούν όλοι. Και όταν αντιδράσεις θα το κανείς για τους λόγους της ανασυγκρότησης και της ανασύνταξης που έχουμε μέσα μας όλοι.
ΜΑ ΟΛΟΙ!

Εάν δυσκολεύεται κάποιος να βρει αυτά τα στοιχεία μέσα του, πρέπει ή να δώσει λίγο ακόμα χρόνο στον εαυτό του, ή να ψάξει λίγο πιο βαθειά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όταν έχεις χαθεί στο μέσα σου ψάχνοντας κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να βρεις άλλα ξεχασμένα πράγματα που τα είχες θάψει ακούσια ή ηθελημένα.

Προσοχή και υπομονή αδέρφια.
Προσοχή και υπομονή.

-Lcfr.

No comments: