Thursday, October 6, 2016

Nihilists, James Mudriczki!

Αρκετούς μήνες πριν, εάν θυμάμαι καλά στα μέσα ή στις αρχές του 2015, σας είχα ενημερώσει πως οι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό Puressence αποφάσισαν την διάλυση του συγκροτήματος μετά από παραπάνω από 20 χρόνια μουσικής καριέρας. Ήταν μια άσχημη ημέρα, αλλά αφού το επέλεξαν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να το αποδεχτείς και να περιμένεις το επόμενο μουσικό βήμα από τα μέλη της μπάντας. Εάν θα υπάρξουν φυσικά.


Η εποχή των Nihilists ξεκινά..

Ορίστε που πέρασε ο καιρός και ο αγαπημένος James Anthony Mudriczki ανακοίνωσε πως είναι πλέον η φωνή πίσω από την νέα μπάντα ονόματι Nihilists. Συνέχισε να ιντριγκάρει το κοινό με το να ανεβάζει περίεργες φωτογραφίες στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook και η μυστικιστική αυτή ατμόσφαιρα κράτησε για κάποιο καιρό, με μερικά teasers μουσικής διάσπαρτα στο Youtube διάρκειας λίγων δευτερολέπτων.


Ορίστε που έφτασε ο καιρός και έχουμε το πρώτο ολόκληρο τραγούδι τους με όνομα "Wallspace"

James Mudriczki
Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο άκουσμα ήμουν μουδιασμένος απέναντί του. Τα synth στοιχεία και η έντονη electro πινελιά αλά Depeche Mode που το χαρακτηρίζει, απέχει μακράν από τις μουσικές που μας έχει συνηθίσει ο κύριος Mudriczki. Φυσικά όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και το Wallspace όταν το δοκιμάσεις δεύτερη και τρίτη φορά, (ειδικά όταν έχεις κατά νου πως δεν πρέπει να συγκρίνεις), τότε αποκτά μια ιδιαίτερη θέση στα αυτιά σου, που σε κάνουν να το ακούς ξανά και ξανά.


Και όταν δεν το ακούς, να σιγοτραγουδάς τον ρυθμό του σε ανύποπτους χρόνους μέσα στην ημέρα. (true story)

Αυτό που παρατήρησα βέβαια, είναι πως τα φωνητικά είναι ένα κλικ χαμηλότερα από την μουσική, που αυτό ή είναι επιλογή της μπάντας να "σπρώχνει" την μουσική πρώτα, ή το YouTube έχει κάνει χάλια μετάδοση του πραγματικού τραγουδιού με αποτέλεσμα την αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος. 


Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι πως ο James Anthony Mudriczki είναι ξανά εδώ στα ηχεία μας και ίσως, λέω ίσως, αυτήν την φορά να έχω την δυνατότητα κάποια στιγμή να τον δω ζωντανά σε κάποιο live με τους Nihilists στην Αθήνα. 

Καλωσήρθες σπίτι σου James.

-Lcfr.

No comments: