Monday, June 12, 2017

Astonishing Panorama Of The End Times

Δεν θα είμαι υπερβολικός εάν δηλώσω εντίμως πως θλίβομαι για τις ειδήσεις που καταναλώνει με περίσσια πείνα ο νεοέλληνας. Το ΣΚ που μας άφησε πριν λίγες ώρες στιγματίστηκε από δύο άξια αναφοράς γεγονότα.

Πολιτισμός και Ελληνικό φως
από την Δούκισσα
της καρδιάς μας.
Το πρώτο και το πιο γκλάμορ ήταν ο λαμπρός γάμος της κυρίας Νομικού. Χαμός στο Internet. Πανικός για τα αποκλειστικά πλάνα από το μυστήριο που έλαβε μέρος στην φαντασμαγορική Μύκονο. Σε αυτόν τον άγιο τόπο, με ιερά χώματα και καλούς ανθρώπους που δεν κάνουν εμπόριο λευκής σαρκός και σε καμία περίπτωση δεν ξέρουν τι είναι τα ναρκωτικά. Είναι από καλές οικογένειες βλέπετε. Θρήσκοι οι περισσότεροι. 

Ποια είναι αυτή λοιπόν η κυρία Νομικού και γιατί να ασχοληθούμε? Μοντέλο, τραγουδίστρια, παρουσιάστρια και βίζι... ερμ... εννοώ παντρεμένη πλέον κοπέλα και με καθαρό κούτελο. Εύγε στο κορίτσι και πετάμε καπέλα στον αέρα από τον ενθουσιασμό μας. Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένος να ανακοινώσω, πως θα περιμένουμε με αγωνία στην άκρη της καρέκλας μας, την ανακοίνωση του διαζυγίου. Καλά σαράντα από καρδίας.

Το δεύτερο? Η επιστροφή του (μισού) Μπο, από το survivor στην Ελλάδα. Αυτό το θέμα με το Survivor, όχι απλά μας τα έχει κάνει τσουρέκια, αλλά πλανήτες σκέτους!

Τουλάχιστον αυτός ο ΒΟ, έχει ταλέντο
(Bo Βurnham- Comedian)
Καλά διαβάσατε παρόλα αυτά. Viral οι εικόνες από το αεροδρόμιο στα στενά του διαδικτύου. Θαρρεί κανείς πως γύρισε ο Καραμανλής από το Παρίσι, (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης) και έφερε νέο αέρα στην πατρίδα. Φωτογράφοι, αναλυτές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, μέχρι και ειδικό απεσταλμένο διαιτολόγο από το Αμέρικα κάλεσε ένα κανάλι, για να μας αναλύσει τα μικρογραμμάρια λίπους που έμειναν στον μεγάλο αυτό μελωδό... της ΡΑΠ μουσικής!

ΡΑΠ, καλά διαβάσατε. Πάμε πάλι: ΡΑΠ!

Για ποιον ρε? Τον ΜΠΟ! Που η ίδια του η Θεία, έψαξε στο Google για να μάθει ποιος είναι αυτός ο μελαψός μουσάτος μεσήλικας, που είναι στην τηλεόραση. Αυτός ο ποίος έχει γράψει την λέξη: RAP και 2PAC σε τατουάζ στο μπράτσο του. Φαντάσου να σου άρεσε η Ελληνική Έντεχνη Μουσική και ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης να ήταν ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος. Αδερφάκι μου, θα είχες θεματάκι χώρου στα μπράτσα σου. 

Ούλης-ούλης ο εμετούλης λοιπόν αγαπημένοι μου. Και σας ρωτάω. Γιατί? Πείτε μου τον διακαή σας πόθο, να ταΐζετε το μυαλουδάκι σας τέτοιου είδους ειδήσεις? Απελευθερώνεται η πίεση της καθημερινότητάς σας διαβάζοντας τέτοια κουτσομπολιά, ή γεμίζει η άδεια σας ζωή βλέποντας τα είδωλα του ψεύτικου θεού σας (τηλεόραση), να ζουν τις χάρτινες ζωές τους, ανάμεσα στο γκλίτερ και στα φώτα? 

Πραγματικά θλίβομαι και εκνευρίζομαι ταυτόχρονα. Όχι γιατί είμαι υπεράνω, ή γιατί ο θρόνος μου είναι τόσο ψηλά που δεν ασχολούμαι με ποταπά θέματα τέτοιου είδους. Απλά θεωρούσα πως το κουτσομπολιό και αυτού του είδους η δημοσιογραφία (εδώ γελάμε) είχε πεθάνει, μαζί με τηλεπαρουσιάστριες τύπου Λαμπίρη και Στεφανίδου. Πραγματικά πίστευα πως τον ξεπεράσαμε τον βόθρο αυτό.

Όοοοχι όμως. Έκανα μεγάλο λάθος. Το τάργκετ γκρούπ της τηλεόρασης άλλαξε ριζικά τους τελευταίους μήνες. Εκεί που ήταν στραμμένο στις μεγάλες ηλικίες με τον τρόμο, την καταστροφολογία και την καθημερινή τρομοκρατία, τώρα στρέφεται προς την ηλικία της ξαδέρφης μου, που ακούει Survivor και Ντάνο και ουρλιάζει όπως ούρλιαζαν οι κορασίδες της ηλικίας μου τα παλιά χρόνια στην όψη του Σάκη. 

Το έχω αναφέρει πολλάκις τόσα χρόνια μέσα από αυτήν εδώ την γωνιά του Internet. Ο Marilyn Manson, το έχει αποτυπώσει εκπληκτικά με έναν στίχο του στο τραγούδι του "Astonishing Panorama of the End Times":

Kill your god, Kill your TV*


Απογοητευμένα μαζί σας, 

-Lcfr.

*Δυστυχώς ο Marilyn Manson, όταν έγραψε το τραγούδι αυτό, το Internet δεν είχε σκάσει τόσο πολύ. Οπότε ίσως το άλλαζε λίγο στις μέρες μας, μιας και ο κόσμος που βλέπει τηλεόραση όλο και λιγοστεύει και απλά πλέον αποχαυνώνεται από το Internet. 

3 comments:

Afensforos said...

Τί στο καλό, πότε έγινε χαμός για αυτά τα θέματα; Εγώ βλέπω κανονικά τηλεόραση κάθε μέρα και μπαίνω facebook και γενικά στο ίντερνετ, αλλά τα μόνα σχετικά που είδα ήταν μια φωτό κι ένα άρθρο και ούτε καν τα πάτησα για να τα ανοίξω επειδή δεν με ενδιαφέρουν.

Εσύ πού τον είδες το χαμό που αναφέρεις; Μήπως τα ψάχνεις από μόνος σου και ασχολείσαι και παρακολουθείς κανονικότατα, αλλά μετά κάθεσαι και γκρινιάζεις κιόλας;

PemtNeo said...

Μήπως γίνεται να κάνεις ένα σύντομο διάλειμμα από το Hearthstone και τον αυνανισμό ώστε να ανεβάσεις νέα αποσπάσματα από Isabella; Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά!!

Lcfr said...

Αυνανισμό και Hearthstone???

Αυτά είναι τα ωραία σχόλια!