Tuesday, August 17, 2010

Conditional Men

Condition στα ελληνικά θα πει προϋπόθεση. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, όλοι οι άνθρωποι είναι Conditional. Τι θα πει αυτό?

-Θα πει ότι για να λειτουργείς ΣΩΣΤΑ και όχι απλά να λες ότι λειτουργείς, πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις.
-Θα πει ότι για να κάνεις «τακίμι» με κάποιον άλλο άνθρωπο θα πρέπει αυτός να έχει κάποια βασικά στοιχεία έτσι ώστε να υπάρχει το δέσιμο που πρέπει.
-Θα πει ότι για «ανοιχθείς» συναισθηματικά ή φιλικά χωρίς ενδοιασμούς και κολλήματα, πρέπει να υπάρχουν σωστές βάσεις, πάνω στις οποίες μπορούν όλα να γίνουν ευκολότερα.

Με λίγα και απλά λόγια.

Όλοι μας, (τονίζω) ΟΛΟΙ ΜΑΣ για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο οτιδήποτε μας σερβίρει το 24ωρο, θα πρέπει να έχουμε κάποια δεδομένα, που πάνω τους μπορούμε να αποδώσουμε.

Όταν αυτά δεν υπάρχουν, τότε, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Ψυχικά και σωματικά...

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αναγκάζεσαι να λειτουργήσεις σε περιβάλλον αρνητικό για τα δεδομένα σου. Πάρτε για παράδειγμα τον εργασιακό χώρο. Σπάνια θα ακούσεις κάποιον να λέει ότι στην δουλειά του, ΟΛΑ είναι όπως πρέπει. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι τυχεροί άνθρωποι. Υπάρχουν. Αλλά είναι δυσεύρετοι. Οι υπόλοιποι, αναγκάζονται να βγάζουν το 100%... ερμ... καλά-καλά, το 80% της απόδοσής τους, κάτω από πίεση, άγχος, φόβο και πολλά άλλα στοιχεία που ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις που ανέφερα πιο πάνω.

Το ζουμί της ιστορίας?

Οι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται.
Όταν δεν πληρούνται... κοίτα από την άλλη!!

-Lcfr.

No comments: