Saturday, February 11, 2017

Soulcarvers

Από την τελευταία φορά που έγραψα καμία αράδα εδώ έχουν αλλάξει πολλά, έχουν γίνει ακόμα περισσότερα και φυσικά ο κόσμος, η "πατρίδα" και η show biz ζουν στην κοσμάρα τους.

Αλλά έχει ο θεός που λένε.
Από που να αρχίσω? Από την εγκληματική και οικονομική τρομοκρατία εντός και εκτός συνόρων? Από τον ανθελληνισμό που επικαλούνται οι από εδώ, και για τον εγκληματικό ρατσισμό που σκούζουν οι από εκεί? Ίσως να ξεκινήσω από την Μαίρη Συνατσάκη και το "viral" video της. Ναι, νομίζω είναι σωστή επιλογή για το image μου να γράψω μια πρόταση για το θέμα αυτό:

Έρωτας σημαίνει το όνομά σου.
Μου λείπουν οι εποχές που σούργελα σαν και αυτή, έπρεπε απλά να δείξουν τον κώλο τους για λίγα ποσοστά τηλεθέασης και ένα δράμι δημοσιότητας. Τώρα κάνουν ντεμέκ βίντεο άνευ ουσίας για μερικά κλίκς μπας και ξεφύγουν λίγο από την αφάνεια. Όχι μόνο αυτό, αλλά αναγκάζουν και καρικατούρες σαν την Ουρανία (βλ. Έρως) να απαντούν. 



Anyway, νομίζω πως ζούμε και επίσημα πλέον στην εποχή του φόβου. Φόβος από τα μέσα ενημέρωσης, φόβος για τους πάσης κατεύθυνσης γείτονες, φόβος για τον Ντόναλντ Τράμπ, φόβος για το Grexit, φόβος για τις καταθέσεις, φόβος για την ανεργία, φόβος για το εάν σου σηκωθεί το βράδυ με το Μαράκι, φόβος για τις τουρκικές προκλήσεις, φόβος για τον Σόιμπλε, φόβος για το μαύρο του Μέγκα Τσάνελ, φόβος για το εάν ο Ερμής θα είναι ανάδρομος από Δευτέρα, φόβος για το εάν ο Βασίλης Λεβέντης θα μπει ξανά στην βουλή και στην τελική, φόβος να σηκωθείς το πρωί από το κρεββάτι μην σε πιάσουν τα σκάγια από τον σιωπηρό πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει. 

Πεσιμιστής δεν ήμουν ποτέ. Καλά, ίσως να ήμουν λίγο. Όμως έχει ξεφύγει τόσο η κατάσταση που πολύ φοβάμαι πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Όχι επειδή δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι που είμαστε, αλλά επειδή με μαθηματική ακρίβεια μας ταΐζουν φόβο, έχθρα και αδυσώπητο μίσος. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σκεφτεί πως η μόνη λύση είναι ο Καναδάς. 

Με το μπαρδόν!
Κρύο, χιόνια, και τάρανδοι κυρίες και κύριοι. Καναδάς, Τόκιο ή Κορέα. Όχι δεν μιλάω για την Κορέα του Κίμ με τα κουμπιά.

Πάρτε λίγο μπρος το φελέκι μου.  

Και άσε εδώ τον Τσίπρα, τον Κούλη και την μαμά Μέρκελ, να παίζουν με την ελληνική κοινωνία, ξεχνώντας φυσικά πως πίσω από τους αριθμούς, τα πλεονάσματα και τα μνημόνια, βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι. 


Αλλά ποιος χέστηκε για τους ανθρώπους? Ο παράγοντας άνθρωπος εμφανίζεται κάθε 4 χρόνια, που η κυριολεκτική του μετάφραση είναι "ψήφος"

Κάτι τελευταίο κλείνοντας. 

Στο Facebook, το σύγχρονο όπιο του λαού, δεν πολύ μπαίνω εδώ και κάποιους μήνες γιατί όταν το μάτι μου βλέπει αναρτήσεις εκεί, θέλει να φτιάξει δισάκι και να μεταναστεύσει άμεσα μέσα σε ένα ποτήρι με οινόπνευμα. Το μόνο που κάνω μερικές φορές, είναι να ανεβάζω ακραία πράγματα για να τρελαίνω τα πλήθη και να με διαγράφουν. Ποιος έχει χρόνο για ξεσκαρτάρισμα το 2017? Ανέβασε μια φωτογραφία του Αρχισατανιστή Κυρίου Ασημάκη Κατσούλα και η πλέμπα θα πάρει τον δρόμο της. 


Non Serviam. 

-Lcfr.

No comments: