Thursday, May 18, 2017

RIP Chris Cornell

Chris Cornell
July 20, 1964 – May 18, 2017

Σήμερα αποχώρησε από τούτο τον μάταιο κόσμο ο Chris Cornell, στα 52 του χρόνια. O θάνατός του είναι ένα μικρό στενάχωρο σεισμικό σοκ για εμένα. 

Μεγάλωσα με την μουσική του, αγόραζα τα CDs από τους προσωπικούς του δίσκους και αυτούς των Audioslave. Αν μη τι άλλο, ένα τέτοιο ποστ αρμόζει μετά από τις εκατοντάδες ώρες μουσικής που μου έχει προσφέρει και στο γεγονός πως ήταν από τους λίγους που στήριξε και κράτησε ψηλά την σκηνή grunge την δεκαετία του '90.




Ο τόπος θα γεμίσει από τραγούδια σαν το "Black Hole Sun", που η μάζα γνωρίζει από τους θρυλικούς Soundgarden που σίγουρα έθεσαν νέα στάνταρντ στην μουσική της εποχής. Προσωπικά τον Cornell τον λάτρεψα σαν μουσικό στην μετά Soundgarden εποχή δηλαδή το διάστημα 1997-98 και μετά. Δεν χρειάζεται φυσικά να τονίσω πως τραγούδια σαν το προαναφερθέν ή το "Spoonman" δεν θα ξαναγραφτούν ποτέ όσο και να χτυπιούνται οι τωρινοί μουσικοί.

Δεν συμφωνούσα με πολλές πρόσφατες μουσικές επιλογές που έκανε. Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω αυτό το τέρας ταλέντου, αλλά (για παράδειγμα) η φετινή του συνεργασία με την Άννα Βίσση ήταν μια μαύρη σελίδα για αυτόν και την μουσική που εκπροσωπεί. Δεν μπα να ήταν και μπατζανάκη της, δεν μοιράζεσαι την σκηνή με τελευταίες λαϊκάντζες για μερικά γαρύφαλλα. Όπως και να έχει, το ταλέντο του είναι γνωστό, η μουσική του παιδεία και το αποτύπωμα που άφησε θα είναι εκεί για χρόνια και μια-δυο άστοχες κινήσεις του, δεν θα αλλάξουν απολύτως τίποτα. 

Δύο από τα αγαπημένα μου τραγούδια του είναι αυτά που ακολουθούν. Το πρώτο είναι το "Can't Change Me" από τον προσωπικό του δίσκο του 1999. Τραγούδι που δεν πήρε την αγάπη που έπρεπε, αλλά εμένα με στιγμάτισε όσα λίγα. 

"She's going to change the world, 
But she can't change me..."




Το δεύτερο δεν σηκώνει ιδιαίτερους προλόγους μιας και έγινε τεράστια επιτυχία και όχι τυχαία. "Like a Stone" από τους Audioslave με τον Chris φυσικά στα φωνητικά από το 2002.

"I'll wait for you there
Like a stone
I'll wait for you there
Alone."




Adeus Chris.
RIP.

-Lcfr.

ΥΓ. Πριν λίγα λεπτά κυκλοφόρησαν φήμες πως ο Cornell αυτοκτόνησε. Troubled souls...

No comments: