Tuesday, January 29, 2019

Last Week

Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια από τις σπάνιες. Από τις δύσκολες. Από αυτές που θέλεις να ξεχάσεις. 


Συνέβησαν τρία γεγονότα, που καλώς ή κακώς θα στιγματίσουν τον ρου της πατρίδας μας τα επόμενα έτη. Τρία γεγονότα που στοίχισαν και θα στοιχίσουν περισσότερο στις επόμενες γενιές, που μεγαλώνουν για να γίνουν influencers και μοντέλα του Instagram. Γεγονότα που αλλάζουν πορείες, στρατηγικές κινήσεις, και κεκτημένα δεκαετιών.

Δεν θα σας κουράσω με υπεραναλύσεις και βαθιές σκέψεις. Απλά θα τα απαριθμήσω με λίγα συνοδευτικά σχόλια με, ή χωρίς δηλητήριο για γαρνιτούρα. Ακολούθως εσείς θα τα βάλετε με την βοήθεια του μυαλού σας και την προσωπική σας κρίση σε σειρά, ανάλογα με την σημαντικότητά τους. 

Πάμε λοιπόν:
  • Η ψήφιση της περιβόητης συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική βουλή. Η γνωστή και πολύχρονη ιστορία της ονομασίας των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία που κοντράρετε μόνο με την Τόλμη και Γοητεία σε διάρκεια και μηδενική ουσία. Συνηθίζω αυτό το θέμα να το αποκαλώ: "ο κόσμος το έχει τούμπανο, και εμείς κρυφό καμάρι(click εδώ, μπας και ανοίξουν τα στραβά σας έστω και λίγο) Βλέπετε καλοί μου, εάν ο μέσος πολίτης σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και μυρίσει λίγο τι γίνεται στις γύρω χώρες ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, όλα αυτά θα του φαντάζουν τελείως μα τελείως αδιάφορα. 
Σημαντική σημείωση επί του πιεστηρίου: Φήμες λένε πως η επόμενη κυβέρνηση θα συγκαλέσει συνάντηση με τον Donald Trump, γιατί η Αμερική έχει 13 (!!!) περιοχές με το όνομα Μακεδονία και δεν έχει ερωτηθεί η ελληνική πλευρά. Βλέπετε όταν αυτοί έτρωγαν χοτ-ντογκς με πατάτες τηγανιτές και κέτσαπ πάνω στα δέντρα, εμείς μοιράζαμε πολιτισμό με ένα εσάνς παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Λέω εγώ τώρα, μερικά λόγια του αέρα για να γεμίσω την παράγραφο. 
  • Ακολουθεί το γεγονός του θανάτου του "καλοκάγαθου" δημοσιογράφου και πάνω από όλα μπατριώτη, Θέμου Αναστασιάδη. Ο άνθρωπος που έχει ξεράσει μπουκάλες μελάνι ρατσισμού και ακροδεξιάς προπαγάνδας και βοήθησε μαζί με άλλους στην εκκόλαψη του ναζισμού στην χώρα μας. Ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει, αλλά ο κόσμος είναι λιγάκι καλύτερος τώρα που μας άφησε. Όσο για τον δημοσιογραφικό κόσμο δεν είμαι τόσο σίγουρος, μιας και η λερναία ύδρα που δημιούργησε τόσα χρόνια, έχει πολλά κεφάλια ακόμα και παθιασμένος συνεχιστές.
Σαν τα extras των DVDs, επικολλώ 2 φωτογραφίες για το θέμα αυτό. Την πρώτη, για να θυμηθούμε τρία από τα δυνατότερα άρθρα του Αναστασιάδη, που βασικό τους στόχο είχαν την προώθηση της ειρήνης, της κατανόησης και της ανθρωπιάς στον τόπο:
....και η δεύτερη επειδή ο τίτλος του άρθρου με έκανε και γέλασα αυθόρμητα και δυνατά:

Ζωή σε εμάς και πάμε παρακάτω στο σημαντικότερο (κατ' εμέ) γεγονός της εβδομάδας που μας πέρασε:
  • Το κορίτσι μας, αυτή η ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια γνώσεων και ρητορικής δεν έχει πλέον τηλεοπτική στέγη. Η Κωνσταντίνα βρέ, η Σπυροπούλου. Αυτός ο φάρος του Ελληνισμού, που κάνει χαρούμενους τους απανταχού συμπατριώτες μας, έληξε λέει την συνεργασία της με το κανάλι ΣΚΑΙ και βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τηλεοπτικού σπιτιού. Φήμες λένε πως εάν δεν βρει στέγη σε κάποιο από τα μεγάλα κανάλια, είναι διατεθειμένη να κουρνιάσει και σε σπιτάκι σκύλου, με βασική όμως προϋπόθεση ο ιδιοκτήτης να έχει παχυλό λογαριασμό στην Alpha Bank και να είναι άνω των 70 χρόνων. Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες και παρακαλώ μην με πιέζετε. Ήδη είπα πολλά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να της στείλουν μήνυμα στα σόσιαλ μίντια με τις προσφορές τους. Εγώ σκύλο δεν έχω, είμαι μάλλον κάτω από 70, οπότε βρίσκομαι εκτός, θέλω δεν θέλω.

Με αυτά και με αυτά, νομίζω πως αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα και μπορούμε απλά να περιμένουμε τα μπάνια του καλοκαιριού.

Αfτιά.

Non Serviam.

-Lcfr.

No comments: