Monday, March 19, 2018

Andrew WK

Όταν λοιπόν ήμουν νεαρός και πήγα στην Αγγλία, από την στιγμή που πάτησα το ποδάρι μου στο Λονδίνο έβλεπα παντού την παρακάτω αφίσα:


Η εικόνα του αιμόφυρτου νέου, ήταν κυριολεκτικά παντού. Η νεανική μου περιέργεια ανακάλυψε πως ο κύριος αυτός είναι ο Andrew W.K. Τραγουδιστής στο επάγγελμα, με ένα του πάθος: Τα πάρτι! Η μουσική του είναι αρκετά ποπ με έντονο το synth και τις κιθάρες. Το ζουμί όμως και το κυρίαρχο στοιχείο του είναι η αντιμετώπιση της κατάθλιψης από τους ακροατές του. 

Ο καινούργιος δίσκος που βγήκε πριν λίγες μέρες, λέγεται: "You are not Alone" και το αξιοπρόσεκτο είναι πως ανά 2-3 τραγούδια (που μεταξύ μας είναι γεμάτα θετική ενέργεια) έχει συμπεριλάβει εμψυχωτικά μονόλεπτα που μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος με την κατάθλιψη στο παρελθόν και τα αδιέξοδα που πιθανώς αντιμετωπίζουν και οι ακροατές του. Ουσιαστικά ο δίσκος ολόκληρος είναι μια μουσική υποστήριξη σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτι που σπανίζει. Ειδικά στην μουσική βιομηχανία. 

Τρανό παράδειγμα είναι το τραγούδι που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Λέγεται "Music Is Worth Living For" και αν μη τι άλλο αξίζει την προσοχή σας:


Αυτά για σήμερα. Καλή ακρόαση. 

-Lcfr.

No comments: