Sunday, March 18, 2018

Αγαπητό Πρώτο Θέμα

Κακός άνθρωπος δεν είμαι. Όμως αγαπημένο Πρώτο Θέμα (ΠΘ) είσαι ότι χειρότερο υπάρχει στην κατηγορία της δικτυακής ενημέρωσης. Μην σε ξεγελάνε τα φοβερά νούμερα επισκεπτών σου. Η πλειοψηφία του κόσμου είναι χειρίστου επιπέδου. Οπότε συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις καλύτερα: Να είσαι ΓΤΠ.

Φυσικά δεν διαβάζω την έντυπη έκδοση, οπότε δεν έχω άποψη. Εάν όμως είσαι από αυτούς που η ενημέρωσή των αντλείται μονάχα από το site αυτό, πρέπει κάτι να αλλάξεις και μάλιστα σύντομα. 


Για το πορτοκαλί κυρίαρχο χρώμα του site δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Είναι θέμα γούστου και δεν με αφορά. Με αφορά όμως η σαπίλα που κρύβεται κάτω από το όμορφο, διαδραστικό και πολύμορφο site. 
  • Η αντικειμενικότητα στην αναφορά των γεγονότων, έχει πηδήξει από το παράθυρο και μας έχει αφήσει ορφανά καιρό τώρα. Εντάξει, το να γέρνει ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογραφική ομάδα προς ένα κόμμα δεν είναι κάτι καινούργιο. Το να είναι εξόφθαλμο το γεγονός πως οποιαδήποτε πρόταση και να διαβάσεις κλείνει το μάτι σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, αυτομάτως σου αφαιρεί τα κύρια χαρακτηριστικά της αγνής δημοσιογραφίας: Την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά σου. Φυσικά θα υπάρξει ο αντίλογος που λέει πως το σύνολο των δημοσιογράφων είναι χρωματισμένοι και τις περισσότερες φορές βρίσκονται κάτω από μια οικονομική ομπρέλα συμφερόντων. Συμφωνώ, αλλά ταυτόχρονα διαφωνώ. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία και σίγουρα δεν είναι η δημοσιογραφία που πρέπει να ακολουθεί και να τροφοδοτεί ένας νοήμων άνθρωπος. Πάμε παρακάτω.
  • Όταν προχωράς στο site και αρκετά σύντομα στο scrolling, αρχίζουν τα ανάλαφρα άρθρα. Κουτσομπολιό, reality τηλεόραση, γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τους διάσημους και φυσικά click bait να φάνε και οι κότες. Οι αθεόφοβοι ανεβάζουν και άρθρα με τίτλο: "9 εκπληκτικοί τρόποι για να μάθεις εάν το αγόρι σου τα έχει με γάιδαρο, ο 7ος θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!". Αναρωτιέμαι λοιπόν: Πάει πιο κάτω? Προφανώς και πάει, μιας και δεν θέλω να ξεχνάμε πως υπάρχει και η δημοσιογραφία του κυρίου Στέφανου Χίου στο Μακελειό που νομίζω είναι ό,τι χαμηλότερο έχει παράξει ποτέ ο ελληνικός πολιτισμός. Με μια μικρή προσπάθεια ο Θέμος μπορεί να γίνει Στέφανος στην θέση του Στέφανου. Καλό είναι να έχεις στόχους στην ζωή σου, σωστά?
  • Ο εθισμός που υπάρχει με τα εισαγωγικά « » στους τίτλους των άρθρων, είναι κάτι πέρα για πέρα τραγελαφικό. Όταν χρησιμοποιείς τα εισαγωγικά για να προσθέσεις μια δήλωση κάποιου, το καταλαβαίνω. Όταν όμως τα χρησιμοποιείς κατ' εξακολούθηση για να κάνεις θλιβερά λογοπαίγνια, τότε το σύνολο του site καταντάει καρικατούρα. Ο αρχισυντάκτης πρέπει να ανοίξει τα μάτια του και να δει το site όπως το βλέπει ένας αναγνώστης. Εκτός και εάν αυτές τις λεπτομέρειες τις προσέχω μονάχα εγώ και τελικά ψειρίζω άθελά μου την μαϊμού. 
  • Αχ, ήρθε η αγαπημένη μου στιγμή. Η φρέσκια συνεργασία του ΠΘ με το Marie Claire. Να ξεκαθαρίσω εδώ πως δεν έχω αγγίξει ποτέ το έντυπο Marie Claire οπότε δεν ξέρω 100% με τι ασχολείται. Η εντύπωσή μου είναι πως ασχολείται με την γυναικεία μόδα. Εάν πιστεύει ένας από εσάς πως η πλειοψηφία των άρθρων που αναδημοσιεύονται στο ΠΘ είναι μόδα γελιέται. Και τι δεν θα διαβάσεις από αυτό το εξαίρετο ένθετο: Για το τι έκανε η Kim Kardashian, για τους καινούργιους βιδωτούς δονητές, για το πως να συντηρήσεις σωστά τα sex toys σου και φυσικά για το φλέγον παγκόσμιο ζήτημα: ποιο sex toy σου ταιριάζει ανάλογα με το ζώδιό σου! Ας με πυροβολήσει κάποιος στο μάτι ακριβώς παρακαλώ. Φυσικά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ξεχάσει το άρθρο: "Anal-ύουμε το κεφάλαιο πρωκτικό σεξ" που στιγμάτισε γενιές ανθρώπων και είναι στα 10 πρώτα που διεκδικούν το δημοσιογραφικό βραβείο Πούλιτζερ. Με τέτοια άρθρα λοιπόν εμπλούτισε το ΠΘ την ύλη του. Άρθρα που ένας πραγματικός δημοσιογράφος, σπουδαγμένος στα καλύτερα πανεπιστήμια, ονειρευόταν να γράψει. Α και μην ξεχάσω να αναφέρω πως τα περισσότερα από αυτά τα σκουπίδια τα γράφει η κυρία Έλενα Φάκου, που τυχαίνει να την είχα συμμαθήτρια στο σχολείο. Άλλοι στα σαλόνια και άλλοι στα αλώνια Ελενίτσα μου. Keep up the good work! heh
  • Καλά, για το αθλητικό κομμάτι του ΠΘ δεν έχω λόγια. Όταν κερδάει (ναι-ναι κερδάει) ο Ολυμπιακός η είδηση παραμένει στο καρουσέλ για μέρες ολάκερες. Όταν όμως τρώει την μια φάπα μετά την άλλη, η είδηση εξαφανίζεται ακόμα και πιο κάτω από τον οχετό της Φάκου. Η αντικειμενική δημοσιογραφία μας δείχνει τα δόντια της ακόμα και στα αθλητικά. 
Κλείνοντας θα αναφερθώ στις διαφημίσεις για την αστρολογία, με τα βροντερά ονόματα της κυρίας Παγιατάκη και άλλων αντίστοιχου επιπέδου. Είναι η απέλπιδα προσπάθεια του φανταστικού αυτού ενημερωτικού site, να ταΐσει λίγο ακόμα τους αγράμματους, που, αφού διαβάσουν για τον ανάδρομο Ερμή, τρέχουν να αφήσουν σχόλια κάτω από τα  πολιτικά άρθρα και να αυτοϊκανοποιηθούν φαντασιωνόμενοι την κόρη του κυρίου Μιχαλολιάκου. 

heh, ποτέ δεν περίμενα πως με μια πρόταση θα μπορέσω να προσβάλλω τους λάτρεις των ζωδίων και του χρυσαυγίτες ταυτόχρονα. Ρε τι σου κάνει η όρεξη ε?


Non Serviam. 

-Lcfr.

No comments: