Sunday, April 19, 2015

Greek Internet Hunger

Εντάξει. Δεν μπορώ να πω. Ελλάδα. Έλληνες. Οι γεννήτορες της φιλοσοφίας, του πολιτισμού και οι πρωτοπόροι ήλιοι της παγκόσμιας μόρφωσης. 

Παλιά αυτό.

Δεν λέω, να είσαι υπερήφανος για τον τόπο σου και να τον υπερασπίζεσαι μέχρι να στάξεις αίμα. (εάν είναι αυτό κάτι που σε χαρακτηρίζει). Όμως αναρωτιέμαι, για ποιον λόγο οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου στα ξένα sites, είτε αυτά είναι χαζοsites τύπου Youtube, είτε ενημερωτικά ή ακόμα και "social media", θα ουρλιάξουν την καταγωγή τους, κλείνοντας τα μηνύματά τους με προσφωνήσεις του στυλ:

"GREETING FROM GREECE", "HAIL FROM ATHENS", "HELLAS SUPPORTS YOU", ή με φοβερά ψευδώνυμα που κράζουν Ελλάδα, όπως "MarsaroPrwthStoPapakiMou", ή το μακράν αγαπημένο μου: "PodolatrisApoPathsia-13"...

Αδερφέ μου, εσύ που προσπαθείς με τα μανίας να κάνεις αυτόν που διαβάζει το μήνυμά σου, να καταλάβει πως είσαι από την Ελλάδα, αναρωτήθηκες ποτέ, από που πηγάζει αυτή σου η ανάγκη? Μήπως χτυπούσες καθημερινά το κεφάλι σου στο κομοδίνο όσο ήσουν πιτσιρικάς ή σε παρατούσε η μάνα σου, για να πάει στον γκόμενο? Σε ρωτάω, βλέπεις τον Σουηδό, τον Γάλλο, ή τον Κινέζο, να υπογράφει κάπως αντίστοιχα? Εγώ δεν τους βλέπω. Αντιθέτως παρατηρώ μια εμμονή του Έλληνα, να πιστοποιήσει την προέλευσή του, περιμένοντας (ίσως), μια αναγνώριση, μια επικρότηση, ή (λέω ή) κάποιο βραβείο για να το δείξει στην μάνα του που κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές, δεν θα εισπράξει τίποτα από όλα αυτά. Αυτό που τελικά θα παραλάβει, είναι κάποια αρνητικά σχόλια για την οικονομική κατάσταση της χώρας, για την επαιτεία της προς την Ευρώπη και πολλές φορές χαρακτηρισμούς για τριτοκοσμική χώρα. Άντε, στην καλύτερη περίπτωση να διαβάσει κάποια σχόλια από άλλους Έλληνες χρήστες που θα φωνάξουν από κάτω (τα κεφαλαία γράμματα είναι trademark του απολίτιστου κάγκουρα): "ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑ", ή "POU ISE RE PATRIDA???" και άλλα τέτοια εμετικά, την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να μένουν στην ίδια πολυκατοικία. 

Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο.

Όσο για εσένα, γραφικέ τυπάκο με ψευδώνυμο σαν τα προαναφερθέντα, εντάξει.. τι να σου πω. Είσαι ο αφανής καρπαζοεισπράχτορας/ήρωας ανάμεσά μας. Ο άνθρωπος κουμπί, που ήσουν περίγελος στο σχολείο και πίσω από το πληκτρολόγιο νομίζεις πως ξαφνικά έγινες αστείος. Ή αυτό, ή έχεις τεράστια ανάγκη από προσοχή, γιατί η μητέρα σου δεν σε θήλαζε όσο έπρεπε. 

Γελοίε.

Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ Κυριακάτικα, ας κάνουμε μια θετική κίνηση για αυτόν τον τόπο. Ας σταματήσουμε να δείχνουμε πείνα, στην προσπάθειά μας να αποδείξουμε πως η χώρα μας έχει Internet.

Ας κρατήσουμε το Internet καθαρό, από τέτοιου είδους κινήσεις. 
Τι λέτε?

-Lcfr.

No comments: