Friday, August 7, 2015

Summer Vacations

Οι λέξεις που ακολουθούν είναι εξαιρετικά αφιερωμένες σε όσους έχουν μείνει στην πρωτεύουσα Αύγουστο μήνα και βράζουν στον ζωμό τους. 

Υπερτιμημένες οι διακοπές αδέρφια μου. 

Ζέστη, ήλιος, ιδρώτας, συνωστισμός στην παραλία από αγάμητους πεινασμένους λουόμενους που νομίζουν ότι θα πιάσουν την καλή πριν την πρώτη βουτιά και φυσικά μην ξεχνάμε τα παιδάκια. Που ακόμα σκάβουν στην άμμο, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, κατουράνε ανεξέλεγκτα στα νερά, (που αμέσως μετά θα τα λουστείς) και οι μανάδες από πίσω να ρωτάνε κάθε 1,5 λεπτό εάν είναι καλά. 

Δράμα σας λέω δράμα. Για αυτό, αποδράσεις σε παραλίες που δεν υπάρχει τίποτα από τα προαναφερθέντα και το μυαλό είναι στο ζεν μιας και απουσιάζει και το τιμημένο τάκα-τούκα του τένις που γουστάρει ο Έλληνας να παίζει, λες και θα γίνει Ραφαέλ Ναδάλ από την μια μέρα στην άλλη. 

Αμ το βράδυ? Εάν κανονίσεις να βγεις ετοιμάζεσαι, παρφουρμαρίζεις το κορμί σου, σφίγγοντας φυσικά τα δόντια από τους πόνους που σου προσφέρει το τσιγαρισμένο δέρμα σου και φοράς τα καλά σου. Ας μου επιτρέψουν οι κυρίες της παρέας αλλά μιλάω από την μεριά των ανδρών τώρα, που θα φορέσουμε ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι. Γιατί, εάν αδερφέ μου, είσαι από αυτούς που φοράς βερμούδα στο μαγαζί, τότε τι να σου πω. Έχεις πολλά συσσωρευμένα προβλήματα και σε κόβω να ακούς Παντελίδη και να γουστάρεις να βλέπεις τον Μπογδάνο στην τηλεόραση. Ντύνεσαι λοιπόν, είσαι έτοιμος και στα 5 πρώτα λεπτά ιδρώνεις ακατάπαυστα μιας και ο καιρός έξω θυμίζει καζάνι της κόλασης. Τα ρούχα σου γίνονται χάλια από σημάδια του ιδρώτα, η διάθεσή σου πιάνει πάτο και περνάς χάλια όλο το βράδυ. 

Να μην σας θυμίσω την επιστροφή από τις διακοπές. Η κίνηση κάνει την εμφάνισή της, εντελώς τυχαία όταν έχεις κανονίσει να επιστρέψεις στην βάση σου και η ταλαιπωρία που βιώνεις σε κάνει να αναθεματίσεις την ώρα και την στιγμή που βγήκες από το σπίτι σου.

Για αυτό αδέρφια μου. Σας μεταφέρω δυναμικούς χαιρετισμούς. Σε εσάς όλους που αντιστέκεστε στο παραμύθι των διακοπών και γουστάρετε να είστε στην άδεια πόλη. 
(αν και τα capital controls μας το χάλασαν και κράτησαν αρκετό κόσμο ριζωμένο στην Αθήνα)

Αυτά για τώρα. 

-Lcfr

No comments: