Sunday, October 25, 2015

ZAP!

Πριν λίγες ημέρες διάβασα μια ιστορία στην οποία ο κεντρικός ήρωας, ήθελε να διαγράψει κάποια άσχημα γεγονότα που του είχαν συμβεί, από το μυαλό του. Η μέθοδος που βρήκε από έναν τρελό επιστήμονα απλή γρήγορη και 100% αποτελεσματική. Ηλεκτρομαγνητικές θεραπείες τριών ημερών, μια ενδοφλέβια ένεση, 4 ημέρες αντιβίωση και ZAP! οι κακές αναμνήσεις ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα είχε την παραμικρή ανάμνηση των.

Ξέρω πως έτσι όπως σας μεταφέρω την ιστορία αυτή, φαντάζει αντίγραφο του Eternal Sunshine of a Spotless Mind, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Απλά επιλέγω να επικεντρωθώ σε αυτόν τον τομέα σήμερα και να αναφερθώ σε αυτόν.

Φανταστείτε πόσο θα βελτίωνε μια τέτοια τεχνολογία το σήμερα, που η απομόνωση, η αποξένωση, ο προβληματισμός και τα αδιέξοδα δείχνουν την κυριαρχία τους καθημερινά.
  • Απέτυχες επαγγελματικά και έχεις πέσει στην κατάθλιψη ανεργίας? ZAP! Καινούργια αρχή. 
  • Είσαι σφόδρα ερωτευμένος με μια κοπέλα, η οποία αδιαφορεί πλήρως για εσένα? ZAP! Την ξέχασες και πας για άλλα, απεγκλωβισμένος συναισθηματικά μια και καλή.
  • Έπιασες την γυναίκα σου καβάλα με 2 φίλους σου? ZAP! Για ποια γυναίκα μιλάμε είπαμε?
  • Η δουλειά σου είναι ένας αιώνιος Γολγοθάς που δεν βγάζει πουθενά? ZAP! και αμέσως μετά μπορείς να πάρεις το αμάξι και να ταξιδέψεις την Ευρώπη με μια τσάντα πράγματα.
Έχω γράψει στο παρελθόν, (όταν ήμουν πιο ενεργός με τα γραπτά μου) πως οι άσχημες καταστάσεις που ζεις καθημερινά είναι αυτές που σε "χτίζουν" σαν άνθρωπο. Και πως αυτό που είσαι σήμερα, είναι αποτέλεσμα των γεγονότων, καλών και κακών του εχθές. Συνάμα όμως πιστεύω πως κάποια γεγονότα δεν σε βελτιώνουν απαραίτητα προς το καλό όταν τα βιώνεις από πρώτο χέρι. Αντιθέτως μάλιστα, θα μπορούσε να σε ξεμπλοκάρει μια μαγική διαγραφή των, για μια καλύτερη συνέχεια. 

Κρίμα όμως που αυτή η τεχνολογία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα και οι μόνοι τρόποι να "ξεχάσεις" είναι παράνομοι και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κακοί για την υγεία σου. 

Τώρα, μην μου πει κανένας σας πως δεν έχει μπλοκάρει κάποια στιγμή στην ζωή του, από σκηνικά που έχει ζήσει στο παρελθόν και αδυνατεί να τα ξεπεράσει, γιατί δεν θα τον πιστέψω. 

Και παρακαλώ όποιος το πει να αποχωρήσει από την αίθουσα γιατί εδώ λέμε αλήθειες.

ZAP!

-Lcfr. 

No comments: