Friday, September 8, 2017

Νάτουραλ Ριάκτιον

Δεν θέλω να πανικοβληθείτε, αλλά ελπίζω κάποιοι από εσάς να έχετε πάρει χαμπάρι πως η Γη αντιδρά με τρομακτική δύναμη στην ανθρώπινη κυριαρχία και δυστυχώς, οι κεφαλές των κρατών σφυρίζουν αδιάφορα. (με ομολογουμένως λίγες εξαιρέσεις δυστυχώς )

Εάν κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά στα γεγονότα που συμβαίνουν παγκοσμίως, (δεν είναι δα τίποτα δύσκολο) μπορούμε να καταλάβουμε πως κάτι τρέχει με την γκρι σφαίρα που μας φιλοξενεί. 
  • Τις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη τις έχει χτυπήσει ο τυφώνας Harvey, που διήρκεσε 17-18 μέρες, άφησε 71 επιβεβαιωμένους νεκρούς και ζημιές που κυμαίνονται στα 70 με 200 δις δολάρια. Οι ειδικοί προβλέπουν πως οι πληγές που άφησε θα επουλωθούν, σε πολλά-πολλά χρόνια. 
  • Τις μέρες αυτές ο τυφώνας Irma χτυπάει ξανά το Πουέρτο Ρίκο και τα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι τώρα μετράει χιλιάδες καταστροφές σε κατοικίες και έχει 15 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Ειδικά αυτός ο τυφώνας είναι τόσο ορμητικός που υπάρχουν αναφορές πως στο στροβίλισμά του έχουν εμφανιστεί καρχαρίες να πετάνε ανεξέλεγκτοι! Καλά διαβάσατε, ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΑ! Let that sink in for a second. 
  • Να ήταν μόνο αυτό για την αντίπερα όχθη? Υπάρχουν 2 ακόμα ενεργοί τυφώνες στον Ατλαντικό Ωκεανό που μπορεί να πλησιάσουν τα παράλια ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως η περίοδος των τυφώνων δεν έχει τελειώσει ακόμα. Να δεις τι σου έχω για μετά που λένε. 
  • Τα ξημερώματα σήμερα έγινε και αυτό. Σεισμός 8,2 βαθμών Ρίχτερ κοντά στην ακτή του Μεξικού και οι φόβοι για τσουνάμι είναι μεγάλοι. Οι καταστροφές στην χώρα είναι δεδομένες και αυτήν την στιγμή που γράφω και τα πράγματα είναι ακόμα νωπά, ο αριθμός των νεκρών είναι στους 15. Για να σκεφτούμε λίγο την ένταση του 8,4 και να συγκρίνουμε με το μεγαλύτερο σεισμό που έχει γίνει στην Ελλάδα. Θυμάστε τον σεισμό που έγινε Αττική το 1999 και τα σπίτια έπεφταν σαν χαρτόκουτα. Ε, αυτός ήταν 5,9 βαθμών Ρίχτερ. Για να κάνουμε λίγο την σύγκριση παρακαλώ. (επίσης, εχθές ήταν η επέτειος του σεισμού αυτού 07/09/1999)
  • Εδώ στην Ελλάδα, οι αλλαγές στο κλίμα ναι μεν είναι λίγες, αλλά υπάρχουν. Φέτος μάλιστα, είδαμε κρύο και βροχές μέσα στο κατακαλόκαιρο, για κοντά 2 εβδομάδες. Αυτό κάτι πρέπει να λέει στους πολέμιους της κλιματικής αλλαγής σωστά?
Αυτό εδώ δεν είναι ένα άρθρο για να πανικοβάλει. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ. Είναι όμως ένα άρθρο που πρέπει να ξυπνήσει. Να μπορούμε να "διαβάσουμε" τα γεγονότα που γίνονται γύρω μας και να πάρουμε μέτρα. Όχι μέτρα προστασίας, μέτρα για να μην κάνουμε καθημερινά την κατάσταση χειρότερη.

Το έχω πει στο παρελθόν και θα συνεχίζω να το λέω. Ο άνθρωπος είναι ο καρκίνος της Γης. Αφού λοιπόν υπάρχουμε, δεν πρέπει να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Γιατί θα αντιδράσει. 

Και όταν αντιδρά, τα πράγματα χειροτερεύουν για όλους μας. 

-Lcfr.
ΥΓ. Τα περιστατικά που αναφέρω, είναι δείγματα και δυστυχώς δεν είναι το σύνολο των φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν ή συνέβησαν το 2017. Η λίστα είναι μεγάλη και ιδιαίτερα στενάχωρη. 

2 comments:

Anonymous said...

Ας γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Θα είναι απολύτως φυσιολογικό. Και θα είναι χειρότερα ΜΟΝΟ για την ανθρωπότητα, διότι ο πλανήτης ο ίδιος θα ξαναβγάλει χώμα, φυτά, νερό, ζώα, πουλιά και ψάρια κάποια μέρα. Η ανθρωπότητα όμως θα χαθεί μια για πάντα. Ευτυχώς.
Εφόσον υπάρχει μια τέτοια ασθένεια πάνω στη Γη, φυσικό είναι να αντιδράσει άσχημα ο πλανήτης. Αυτό είναι το σωστό. Μην περιμένεις από τον καρκίνο να φροντίσει την υγεία του οργανισμού. Ο οργανισμός θα φροντίσει. Στο τέλος θα εξαφανίσει τον καρκίνο και πολύ καλά θα κάνει.

Lcfr said...

Συμφωνώ απόλυτα.

Εύγε για τις απόψεις σου.

-L.