Saturday, September 9, 2017

Its Always Sunny

Σπάνια διαβάζω τα άρθρα μου αφού πατήσω το Publish. Εχθές όμως μπήκα και διάβασα συνεχόμενα τα δύο τελευταία και η αίσθηση που μου άφησαν ήταν λιγάκι μαύρη. Λίγο καταχνιά και μουντάδα ρε αδερφάκι μου. Οπότε σήμερα θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο. 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την σειρά: "Its Always Sunny In Philadelphia". 

Αμερικάνικη κωμική σειρά που σπρώχνει το καθωσπρέπει (που αντικειμενικά μας έχει περικυκλώσει την εποχή αυτή) στα όριά του. Ρατσισμός, ομοφυλοφιλία, ναρκωτικά και όλα τα υπόλοιπα Hot Topics που απασχολούν την Αμερική (και κατ' επέκταση τον κόσμο ολάκερο), τα βρίσκει κανείς μέσα στο σενάριο της σειράς αυτής. Μόνο που παρουσιάζονται τόσο κωμικά και τόσο μη καθωσπρέπει που είναι διασκεδαστικό για τον τηλεθεατή.

Οι πρωταγωνιστές τέσσερις. Τρεις παιδικοί φίλοι που το έχουν ένα Irish μπαρ και η σερβιτόρα. Σε κάθε επεισόδιο μπλέκουν σε διάφορες καταστάσεις που τους οδηγούν σε σεναριακά μονοπάτια που δεν έχουν ξανά εξερευνηθεί. Τουλάχιστον από όσο γνωρίζω εγώ. 

Το άξιο αναφοράς είναι πως από το 4ο-5ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν εμφανίζεται 5ος πρωταγωνιστής που το ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο ποιότητας. Η αυτού εξοχότης Danny DeVito


Όταν είδα τον DeVito σαν μόνιμο μέλος του group πραγματικά δεν το πίστευα. Και μετά από 12 (!!) σεζόν εξακολουθώ να μην το πιστεύω πως ένα τέρας ηθοποιίας τα έκανε τακίμι και συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την σειρά και ειδικά να παριστάνει τον Frank! Τον χαρακτήρα που δεν έχει όρια και συμπεριφέρεται κυριολεκτικά σαν ζώο. 

Για να γράφω για αυτήν την σειρά, καταλαβαίνει κανείς πως την προτείνω ανεπιφύλακτα, χωρίς δισταγμούς και ενδοιασμούς. Εκτός και εάν είστε τίποτα πουριτανοί και δεν αγγίζετε ευαίσθητα θέματα, και το political correctness τρέχει στο αίμα σας. 

Ακολουθεί σύντομο απόσπασμα από μια εξαιρετική σκηνή του DeVito που ίσως σας δώσει μια μικρή γεύση από την σειρά. 



Αυτά για σήμερα αγαπημένοι.
Καλό Σαββατόβραδο.

Τα λέμε σύντομα.

-Lcfr.

No comments: