Friday, April 13, 2018

#DeleteFacebook

Δεν θα πω πως τα έλεγα, αλλά να+τα. 

Και από επίσημα χείλη έγινε πλέον γνωστό πως το αγαπημένο Facebook κάνει τα πάντα για να κατασκοπεύει τους χρήστες του, χωρίς να υπολογίζει κανένα μα κανένα απόρρητο προσωπικό δεδομένο. 

Είχα γράψει ένα άρθρο παλιότερα για αυτό το θέμα, αλλά όταν ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ όλα αυτά τα επιβεβαιώνει, είναι σαν μια σφαλιάρα που ήξερες πως σου έρχεται, αλλά δεν είχες την παραμικρή ιδέα για το πόσο δυνατή είναι. 

ET phone home

Το καλό στην υπόθεση είναι πως προσωπικά έχω πάρει κάποια μέτρα εδώ και χρόνια και επιπροσθέτως δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα. Ανεβάζω το άρθρο που θα γράψω εδώ και που και που καμία ενοχλητική φωτογραφία για να εκνευρίζω τους φίλους μου. Οι περισσότεροι από αυτούς φυσικά είναι hidden μιας και δεν με ενδιαφέρουν τα νέα τους και τι selfie τράβηξαν στην Άνω Ραχούλα, με αποτέλεσμα η ροή ειδήσεων να είναι 90% μουσική και ζωγράφοι.

Οπότε το επόμενο λογικό βήμα είναι να το διαγράψω και να προχωρήσω χωρίς αυτό. Θα γίνει στο πολύ κοντινό μέλλον μιας και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα παρά να ταΐζει την παράλογη όρεξη που έχει πλέον ο κόσμος για αυτοπροβολή και likes. Προφανώς γεμίζει η ζωή τους με υπερηφάνεια όταν έχουν αυλικούς και χειροκροτητές. Βρισκόμαστε άλλωστε στην εποχή που περισσότερο ζούμε μέσα από το κινητό μας, παρά έξω στους δρόμους. 

Σημείο των καιρών και θα γυρίσει. Ίσως όχι στην δική μου γενιά. Ίσως όχι ακόμα και στην γενιά της ανιψιάς μου που κοντεύει 2 χρονών, αλλά σίγουρα θα γυρίσει όταν καταλάβει ο μέσος κόσμος πως η πείνα για την αυτοπροβολή δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. 

Βέβαια όπως αναρωτιέται και ο Ricky Gervais: "Do you know how fucking stupid the average person is?" 

#DeleteFacebook λοιπόν φωνάζει ο Lcfr και ακολούθως ανεβάζει το λινκ του άρθρου αυτού στο Facebook.com. 

χεχ. 

-Lcfr.

No comments: