Sunday, March 30, 2014

Big Bang Theory

Εχθές το μεσημέρι, έτυχε να είμαι μπροστά σε μια τηλεόραση η οποία έπαιζε το Big Bang Theory που στης αρχές της η σειρά, μου ήταν ιδιαίτερα αγαπητή. Με το καιρό άλλαξα άποψη και την έκοψα μαχαίρι. Ο λόγος είναι απλός. ..
Αγαπώ την Pop Culture. (comics, movies, video games, cosplay etc). 

Την αγαπώ και την ακολουθώ 10ετίες τώρα. Θεωρώ λοιπόν πως η στάση της σειράς απέναντι στο Pop Culture είναι ένας ισοπεδωτικός τρόπος απλούστευσης και γενίκευσης, που στην τελική δεν κάνει καλό αλλά αντιθέτως της κάνει κακό.

Φυσικά αυτό είναι άποψή μου, και οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να κρίνεται την σειρά σαν απλά μια ακόμη αμερικάνικη χαζο-κωμωδία.

Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό. Θα σταθώ στο ότι εχθές είδα περίπου 10-15 λεπτά από την σειρά και τα αστεία, ήταν τραγικά. Προβλέψιμα και καθόλου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ διασκεδαστικά. Φυσικά ο Αμερικάνος θα τα μασουλήσει πανεύκολα και θα γελάει χαζοχαρούμενα όταν του το υποδεικνύει η σειρά με τα ψεύτικα γέλια, αλλά κατέληξα στο ότι είναι στενάχωρο το πόσο μπορεί να ξεπέσει μια σειρά, που έπρεπε να είχε πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια. 

Προφανώς, ο Chuck Lorre που την υπογράφει, δεν έχει μάθει ακόμα πότε πρέπει να ρίχνει την αυλαία σε μια σειρά. (βλέπε Two and a half men)

Καλή εβδομάδα αδέρφια.

-Lcfr.

No comments: