Monday, January 18, 2016

#Trends

Είναι θλιβερό αλλά πέρα για πέρα πραγματικό το γεγονός πως το Internet και δη το Facebook μας μεταφέρει #trents του εξωτερικού. Ακολούθως τα ασπαζόμαστε και φυσικά με το καταραμένο μεσογειακό ταμπεραμέντο μας, τα μεγαλοποιούμε στον υπερθετικό βαθμό. Σε τέτοιο σημείο υπερβολής που τελικά προκαλούμε απέχθεια στους ανθρώπους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Internet για ενημέρωση. 

Έχουν περάσει πολλά το τελευταίο διάστημα από το Internetικό ραντάρ των Ελλήνων. Μερικά από αυτά:
  • Το περίφημο #IceBucketChallenge,
  • Η ντεμέκ προσευχή #PrayForParis
  • Η υποκριτική υποστήριξη #JeSuisCharlie
  • Το φοβερό #BlackFridaySales που άλλωστε δεν το έχουμε εδώ στο Ελλάντα,
  • Το Halloween που δεν το γιορτάζουμε τον Οκτώβρη (οι κλασσικές απόκριες είναι τρε μπανάλ για τον Νεοέλληνα)
  • Το "RIP___". Λες και ο βλαχοέλληνας, δεν ξεκίναγε την ημέρα του εάν δεν άκουγε πρώτα λίγο David Bowie, 2-3 τραγούδια Motörhead και φυσικά  κανένα δισκάκι Stone Temple Pilots. Εδώ ίσως να έχω άδικο εγώ μιας και ξέρω από έγκυρες πηγές πως ο Παντελίδης και οι 'Pilots έχουν στα σκαριά μια συνεργασία που θα προκαλέσει διπλάσια βουνά από γαρδένιες στο Φραντζέλικο.
  • Και φυσικά το σημερινό #BlueMonday μιας και κάποιοι φωστήρες είπαν πως σήμερα είναι η πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου. 
Μην δει ο Έλληνας #Hashtag πετάει την σκούφια του. 

Και επειδή είμαστε τέτοιος λαός, όλα αυτά τα υπέρ μεγεθύνουμε σε σημείο αηδίας. Ίσως γιατί νιώθουμε μειονεκτικά που είμαστε εδώ που είμαστε και η Ελλαδίτσα μας δεν είναι προάστιο του Los Angeles. Νιώθουμε προφανώς στην απέξω και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αισθανθούμε έστω και για λίγα λεπτά πως ανήκουμε κάπου. Γινόμαστε μέρος ενός μεγάλου και θλιβερά ματαιόδοξου κινήματος, που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.

Ζήστε λοιπόν τα #trends που έρχονται από το Αμέρικα και γεμίστε τον άδειο χρόνο σας με ανούσια πράγματα. Όμως μην χλευάζετε ακολούθως τους Αμερικάνους πως είναι ηλίθιος λαός, γιατί καλό θα είναι να κοιτάξετε τα μούτρα σας και να αναρωτηθείτε:

Ποιος είναι πιο ηλίθιος? 
Ο αγνώμων γεννημένος ηλίθιος ή αυτός που αντιγράφει τον ηλίθιο? 

-Lcfr.

No comments: