Monday, May 9, 2016

Γκρίκ Κράισις

Μέτρα από εδώ, περικοπές από εκεί και ανάμεσα σε όλο αυτό το τραγελαφικό σκηνικό ο λαός. 

Αναρωτιέμαι, ο λαός τι κάνει για να αντιδράσει? Μάλλον να το θέσω διαφορετικά. Μπορεί αυτός ο λαός να αντιδράσει ή είναι τρομαγμένος σαν μικρό παιδί και ταυτόχρονα υπνωτισμένος από την Όλγα Τρέμη και τον υπόλοιπο δημοσιογραφικό βόθρο?

Και κάνω αυτήν την ερώτηση γιατί νομίζω πως κοιμάται ο φιλεύσπλαχνος λαός που κατοικεί σε αυτά τα ιερά (κατά πολλούς) χώματα. Και κοιμάται βαθιά, χωρίς ξυπνητήρι και χωρίς καμία διάθεση να σηκωθεί και να κάνει κάτι για να μην ζει αυτό που ζει.

Μακριά από εμένα η πολιτική και τα άκρα αυτής. Απλά νομίζω πως ο Έλληνας εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι ο Έλληνας που ήταν. Αυτός που θα έχυνε το αίμα του, όχι μόνο για την πατρίδα αλλά και για τον διπλανό του. Ψευτοπατριωτισμός θα μου πείτε, αλλά θέλω να κρατάω τον ρομαντισμό έστω για λίγο και να έχω μια ελπίδα πως κάτι μπορεί να γίνει.   

Αλλά να σας πω την αλήθεια δεν το βλέπω. 

Επαναλαμβάνω, μακριά από εμένα η πολιτική. Αλλά οι εκπρόσωποι της το μόνο που κάνουν είναι να ταΐζουν το πλήθος ψέματα, υποσχέσεις και φοβερές ιστορίες με μεταρρυθμίσεις, μαγικά σχέδια που θα σώσουν τον τόπο και έναν γαλανομάτη δράκο στο τέλος για το grand finale. Και το πλήθος πως αντιδρά? Ψηφίζει αέρα. Στηρίζει το σάπιο σύστημα και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν κερδίσει το κόμμα που σε αυτήν την σεζόν είναι τρέντι, βγαίνει στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο και σε άλλα κεντρικά σημεία και πανηγυρίζει λες και η ομάδα του κέρδισε το κύπελλο. Οι αδαείς όμως δεν ξέρουν πως το κύπελλο αυτό που κέρδισαν δεν προορίζεται να γίνει έκθεμα σε κάποια μπουτίκ, αλλά για να χωρέσει τα δάκρυα που θα χύσουν από την επόμενη κι όλας μέρα.

Και η ιστορία συνεχίζεται. Εχθές το βράδυ, ψηφίστηκαν τα δυσκολότερα και σκληρότερα μέτρα από την αρχή της ελληνικής κρίσης. Να πω με γεια, ή να πω με έναν πόνο? Ξέρετε κάτι? Δεν θα πω τίποτα. Απλά θα θυμηθώ μια εικόνα που μου έχει χαραχθεί στο μυαλό από την ημέρα των εκλογών και την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:


Τα συλλυπητήριά μου, αδαή έλληνα (με μικρό ε). Κέρδισες

-Lcfr.

No comments: