Monday, December 28, 2009

MalakoΜagnets και Διαλογισμός.

Εχθές το βράδυ, είχα για πολλοστή φορά, μία κουβέντα που με τάραξε και αποφάσισα όλες τις σκέψεις που μου προκάλεσε, να τις μοιραστώ μαζί σας.

Ας υποθέσουμε ότι ο μαλακομαγνήτης, στον οποίο αναφέρονται οι περισσότερες γυναίκες (και εδώ που τα λέμε ΚΑΙ οι άντρες) υπάρχει. Δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων προσελκύει και "μπλέκει" με τους πλέον ακατάλληλους. Blame την γκαντεμιά, τον παρορμητισμο, λίγο τον ενθουσιασμό της νέας σχέσης... πάντως οι επιλογές είναι λάθος για εσένα. Και όταν το συνειδητοποιήσεις, συνήθως είναι αργά. Μπορεί να έχεις χωρίσει και να ψάχνεις ακόμα τον λόγο (Π.Ε.Ε.), μπορεί να είσαι στα πρόθυρα του χωρισμού αλλά να μην ξέρεις τι να αποφασίσεις, μπορεί και να είσαι ακόμα μέσα στην σχέση με το λάθος άτομο και να μην έχεις πάρει χαμπάρι ότι πρέπει να βάλεις τα πόδια στην πλάτη και να τρέχεις μέχρι της Θεσσαλονίκη (μιας και με τα πόδια δεν πληρώνεις βενζίνη και διόδια)...

Όταν λοιπόν, έχεις συνεχώς τον αόρατο μαλακομαγνήτη στην τσέπη σου, θα πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να αρχίσεις να αναθεωρείς τις επιλογές σου, τα θέλω σου, τα standard σου και ίσως (τονίζω το ίσως) το lifestyle σου.

Για παράδειγμα, ένας αντισυμβατικός άνθρωπος, πρέπει να σκεφτεί την αλλαγή του alternative στοιχείου του, για να μην πέφτει πάνω σε "μάπα το καρπούζι" άτομα. Μιας και όσο το διατηρούσε, δεν είδε άσπρη ημέρα.

Και ρωτάω με την σειρά μου. Γιατί πρέπει να αλλάξεις το μοναδικό στοιχείο που σε κάνει να ξεχωρίζεις, για να μην βρίσκεις σε κάθε γωνιά το λάθος άτομο? Γιατί να είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα? Και επιτέλους γιατί οι άνθρωποι να κουβαλάνε τα προβλήματά τους μια ολόκληρη ζωή και τα σπασμένα άλλων (γονιών, παλαιών σχέσεων, παιδικών προβλημάτων) να πρέπει να τα πληρώσει ο εντελώς άσχετος και ανυποψίαστος?

Και πραγματικά, αυτός ο μαλακομαγνήτης πως αφαιρείται, όταν τον έχεις επί μονίμου βάσεως πάνω σου?

Τα πράγματα είναι όπως τα λένε οι Red Hot Chilli Peppers στο Desecration Smile:

"All alone not by myself,
Another girl bad for my health,
I've seen it all thru someone else,
and ...
(another girl bad for my health)"

-Lcfr.

No comments: