Tuesday, December 8, 2009

Παπακαλιάτης 4, Επεισόδιο #9


Εμετός.
Σουρεαλιστικός Εμετός για τα σκουπίδια.

Αυτή η πρόταση μπορεί να χαρακτηρίσει την εισαγωγή του χθεσινού επεισοδίου. Δηλαδή, για να καταλάβω, ο Παπακαλιάτης τι προσπάθησε να μας αποδείξει με το να κάνει τα 10 πρώτα λεπτά στα αγγλικά? Ότι ο κορμός του σεναρίου του δεν είναι αντιγραφή? Έλα ρε συ Χριστόφορε, σε καταλάβαμε. Τυχαία επέλεξες για όνομα επεισοδίου: "Brothers and Sisters????". Προφανώς ήθελες να πικάρεις όλον τον κόσμο που σε βρίζει για την αντιγραφή αυτή, αλλά οκ επειδή είμαι στα καλά μου σήμερα, θέλεις να σου πω τι κατάφερες με αυτό το χθεσινό σου κολπάκι?? Κατάφερες να μας αποδείξεις ότι είσαι κομπλεξικός και το λιγότερο έφηβος. Σαν να μας λες: "Έτσι είσαστε?? Θα δείτε τι θα σας κάνω εγώ!!"

Και τι μας έκανες? Μας ανακάτεψες τα σωθικά.
Μπράβο σου!!

Αφού εγώ προσωπικά γλίτωσα με μερικές σταγόνες εμετού στο χαλί, συνέχισα να παρακολουθώ το έπος και παρατήρησα ότι για άλλη μία φορά, πρωτοτύπησε ο μέγας σεναριογράφος. Ο ένας αδερφός είναι horny για την γυναίκα του, ο άλλος αδερφός κάνει αγαθοεργείες για την άστεγη κοπέλα του, ο άλλος αδερφός είναι honry για το κοκκινομάλικο τέρας (που πέταξε την ατάκα της ημέρας: "Θα φάμε μέχρι να γίνουμε χοντρές" ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΑΑΑΑΑΑμε ρεεεεεεε) και φυσικά να μην ξεχάσω τον Πέτρο που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με αυτά της Αμερικής.

ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Βόλτες, ξενάγηση, περιπαιχτικά αγγίγματα στο σοκάκια της Αθήνας (που εντελώς τυχαία εκείνες τις ημέρες των γυρισμάτων, ο Χρυσοχοϊδης είχε κάνει μία επιχείρηση σκούπα και είχε μαζέψει όλους τους μέθυσους και τα πρεζάκια), μελαγχολικά βλέμματα στα βαγόνια του τράμ (που εκ θαύματος είχε κόσμο μέσα) και στο τέλος την κλασσική Aμερικανιά του φιλιού στο προσκέφαλο της πόρτας. Φυσικά, μιας και μιλάμε για τον Παπακαλιάτη, που όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, είναι solo πέκτορ, ήθελε κοκο αλλά στο τέλος έφαγε την πόρτα, το πόμολο και τους μεντεσέδες από το στεγνό ΌΧΙ που εισέπραξε.

Τώρα, όσο για την ιστορία, για άλλη μία φορά, εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας. Και η εξέλιξη πλέον, γίνεται τα τελευταία 5 με 6 λεπτά. Δηλαδή, όταν ένα σενάριο ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ επεισοδίου, μπορεί να περιγραφεί σε μία ΜΟΝΟ πρόταση, τότε έχεις πρόβλημα... Έχεις πρόβλημα σοβαρό. Και αφού δεν το έχεις καταλάβει στο 9ο επεισόδιο, δύσκολα θα το καταλάβεις ποτέ... (απλά σε ενημερώνω)

Αναρωτιέμαι όμως, τι σόι μαγνήτες έχουν βάλει στα παράθυρα και όπου τους βρίσκεις όπου τους χάνεις τους ηθοποιούς, δίπλα από ένα τέτοιο είναι και θα αγναντεύουν το μέλλον με βρεγμένα μάτια και ένα τσιγάρο στο χέρι. Α, όλα κι όλα. Αυτό πρέπει να το πω. Δεν είναι αντιγραφή. Είναι 1000% Παπακαλιάτης... (θα ήθελες)

Γενικά ήταν άλλο ένα ανάλατο επεισόδιο, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς σεναρίου, από πλευράς ηθοποιίας (κάτι ψάχνω τώρα) αλλά ακόμα και το τέλος του, που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πρέπει να έχει κάτι το συνταρακτικό για να κάνει τον τηλεθεατή να θέλει να δει το επόμενο.

Για να πω την αλήθεια μου, πολλές φορές ήμουν έτοιμος να αλλάξω και να βάλω James Bond στο Star Channel. Φανταστείτε οτι ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ τον James Bond.

-Lcfr.

Ps. Με τιμά το γεγονος ότι έαν γράψεις Παπακαλιάτης 4 στις εικόνες του Google, στην τρίτη σελίδα των αποτελεσμάτων βγάζει την φωτογραφία μου?

Παπακαλιάτης 4 υπόλοιπα:
Σχόλια για τα επεισόδια: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

3 comments:

Anonymous said...

εγώ γιατί δε τη βλέπω τη φωτογραφία σου στο google στην 3η σελ. των αποτελεσμάτων στις φωτογραφίες??? μήπώς ήταν στημένο για να μας βάλεις να ψάξουμε???

Lcfr said...

3η σελίδα, 2η σειρά, τελευταία φωτογραφία.

Και μην περιμένεις φίλε αναγνώστη να δεις την ανθρώπινη φάτσα μου...

-Lcfr.

Lcfr said...

Yup,
έκανα remove to comment σου, άγνωστε αναγνώστη.

Δεν λέμε ποτέ ονοματάκια εδώ...

Συγκεντρώσου και ξανά πες ότι ήθελες.

-Lcfr.