Tuesday, November 24, 2009

Παπακαλιάτης 4, επεισόδιο #7


Παπακαλιάτης 4, επεισόδιο #7

Μάλιστα...
Το είδαμε και αυτό.

Πώς νιώθεις όταν έχεις κάνει σεξ με έναν άνθρωπο που δεν θέλεις να ξαναδείς ποτέ στην ζωή σου? Έ, ετσι ακριβώς ένιωσα με το χθεσινό επεισόδιο του «4».

Ένα κενό και ανούσιο επεισόδιο που μοναδικό σκοπό είχε να αποσβέσει τα εκτός έδρας γυρίσματα του Χριστόφορου στην υπερτιμημένη Αμερική.

Και αυτό που λέω αποδεικνύεται με μία πολύ-πολύ μικρή παρατήρηση. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί της σειράς, είχαν μία, ΤΟ ΠΟΛΥ δύο σκηνές.

Μεντή? Μία με τον αδερφό της. Ο τρελός αδερφός? Δύο. Μία με τα αδέρφια του στο bar και μία με την άστεγη. Ο θείος? Μία με την Μεντή. Ο πρεζάκιας? Δύο. Μία με τα αδέρφια του στο bar και μία στο σημείο που τραγουδάει στο ζγουρομάλλικο τέρας (στις υπόλοιπες κοιμόταν). Μοναδική εξαίρεση, ο μεγάλος αδερφός. Θα ασχοληθώ με αυτόν και με το που το πάει ο μέγας σεναριογράφος παρακάτω.

Σκεφτείτε το και θα δείτε ότι η ματαιοδοξία (και ίσως τα χρήματα) έκαναν το «4» να είναι γύρω από τον Παπακαλιάτη...

Και φυσικά θα μου πείτε, ότι από το πρώτο επεισόδιο έκανε μπαμ ότι «όλα γύρω του γυρίζουν». Θα το δεχτώ, αλλά θα σας θυμίσω ότι παράλληλα με την εξιστόρηση της τραγελαφικής ζωή του Πέτρου, μας έδειχνε και περισσότερα πράγματα από τα υπόλοιπα αδέρφια, την μάνα του κτλ κτλ. Κάτι σαν την γαρνιτούρα στην τούρτα. Υπάρχει για να την πλαισιώσει. Για τους τύπους ρε αδερφέ...

Πάντως μου αρέσει που κάθε εβδομάδα επιβεβαιώνομαι και φυσικά το καυχιέμαι.

Παρατηρήσατε ότι εχθές, το 90% των πλάνων της κοπελιάς στην Αμερική (δεν θυμάμαι όνομα και βαριέμαι να το ψάξω) ήταν προφίλ? Μήπως επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά μου με τον καλύτερο τρόπο? Μήπως ανάμεσα σε όλους εσάς, που διαβάζετε τα εβδομαδιαία αρθράκια μου για την σειρά, είναι και ο Χριστόφορος?

Ρωτάω, ΜΗΠΩΣ???
ΜΗΠΩΣ ακολουθεί τις συμβουλές μου?
(καλά είπαμε...)

Για να ξεπετάξω γρήγορα-γρήγορα το καλό σημείο του επεισοδίου (και ίσως της σειράς ολόκληρης) ο πρεζάκιας αδερφός, μπορεί να μην έχει φάτσα για την τηλεόραση, μπορεί από ηθοποιία να είναι: πέρασα αλλά δεν ακούμπησα, αλλά από φωνή είναι αρκετά έως πολύ καλός. Κάπου διάβασα ότι όντως τραγουδάει σε ένα clubάκι στην Αθήνα.


Ας πάμε τώρα στην USΑ.

Τι να πρώτο πω. Να ξεκινήσω ίσως με το ότι το ταξίδι του ήταν σικέ από την αρχή και έκανε μπαμ από χιλιόμετρα μακριά? Γιατί σας ρωτάω, ποιος νοήμων άνθρωπος σηκώνεται να κάνει ένα ταξίδι, χωρίς ΚΑΝ να έχει το τηλέφωνο του ανθρώπου που θέλει να δει. Ας μου απαντήσει κάποιος. Και όχι! Οι απαντήσεις περί ερωτευμένου/ρομαντικού κτλ δεν ισχύουν.

Δηλαδή ρε Χριστόφορε, περιμένεις να ενημερώσεις την κοπελίτσα, πως έφτασες ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ στην πόλη της, μέσω email ?? Και αν ρε μεγάλε, έχει πρόβλημα εκείνες τις ημέρες με το internet και δεν έχει πρόσβαση σε email? Και εάν της έχεις σπάσει τα νεύρα με τις μπούρδες που της στέλνεις και έχει blockάρει ΟΛΑ σου τα email, τι θα κάνεις? Θα φτάσεις σε σημείο να βάλεις detective για να την βρεις? Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά... Να πω ότι έχεις ένα κινητό, ένα σταθερό, ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ρε αδερφάκι μου, πάει στο καλό. Έτσι όμως γυμνός στα αγγούρια, έχεις σημαντικές πιθανότητες να πάρεις τον πούλο και να μπεις στο μπαούλο...

Hyde Park. Μου άρεσε.
Δεν μπορώ να πω. Γραφικό, ήρεμο και ιδανικό για όλα αυτά τα σάλια που μας έδειξε ο μέγας αυτός σκηνοθέτης. Αν και η μουσική επένδυση ήταν λίγο από 70s και λίγο από Χριστούγεννα. Ας ενημερώσουν τον Χριστόφορο οι κύριοι του Mega ότι τον επόμενο μήνα ξεκινάς να τρως μελομακάρονα. Όχι από τώρα.

Ωραία λοιπόν. Την «μάρκαρες» σεξουαλικά και αυτήν αδερφέ μου... Από το επόμενο επεισόδιο ποια θα βάλεις στο στόχαστρο? Την ερωμένη του συχωρεμένου Πατέρα σου? Ah, ξέχασα. Αυτήν την έχει βάλει στο μάτι ο μεγάλος σου αδερφός. Και εάν γίνει αυτό που φανταζόμαστε όλοι μας, το μυαλουδάκι σου κερδίζει το πρώτο βραβείο αρρώστιας και ανωμαλίας... GOLD METAL αδερφέ. GOLD METAL.

Τελικά σε αυτήν την τούρτα το καλύτερο κομμάτι της, είναι η γαρνιτούρα. Και όταν λείπει, το αποτέλεσμα είναι πικρό...

-L.

Ps. A, και να μην το ξεχάσω, παρατηρήσατε πως λάκισε όταν είδε την έπαυλη η Μυρτώ (η άστεγη κοπελίτσα του παλαβού αδερφού). Άχαρος και ξινός ο ρόλος της, σαν την ομώνυμη κολόνια...

Παπακαλιάτης 4 υπόλοιπα:
Σχόλια για τα επεισόδια: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

No comments: