Saturday, May 8, 2010

Non Smoking Propaganda

Ο Έλληνας καπνίζει.

Δεν σας λέω κάτι καινούργιο. Το γνωρίζω πολύ καλά. Αλλά καπνίζει πολύ. Γι' αυτό ακριβώς η εκάστοτε κυβέρνηση, στις απέλπιδες προσπάθειές της, να βρει χρήματα και να τα κάνει έργα (βλέπε πισίνες, παραλιακά εξοχικά σε δημόσιο έδαφος και Cayenne για τους υπουργούς τους) χτυπάει τον φόρο των τσιγάρων.

Σαν φανατικός αντικαπνιστής θέλω να πω ότι οι καπνιστές, είναι οι νούμερο ένα ηλίθιοι και φασιστικοί άνθρωποι. Μην φωνάζεις A.C. Άκου πρώτα και μετά.

Ηλίθιοι είναι για τον προφανή λόγο. Κάνουν κακό στην υγεία τους, σαν να μην τους έφτανε το καρκίνωμα που αναπνέουμε επί καθημερινής βάσεως, από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και των εργοστασίων ανά την χώρα. Δεν είμαι κανένας φυσιολάτρης ή κανένα παρθένος ακτιβιστής. Τα πράγματα όμως πρέπει να τα λέμε όπως έχουν.

Ηλίθιοι (part2) είναι γιατί τα τσιγάρα στοιχίζουν πλέον τόσο ακριβά, που ένα μεγάλο ποσοστό του μηνιαίου μισθού, πάει στο περίπτερο για να αγοραστεί ο "σύντροφος" ή "η παρέα μου" όπως αποκαλούν το αηδιαστικό αυτό κατασκεύασμα. Έχω ακούσει πάρα πολλούς καπνιστές, να λένε: "πολλά λεφτά ρε γαμώτο για τσιγάρα τον μήνα..." Παρολαυτά, το καθημερινό δρομολογιάκι στο περίπτερο, για το daily fix, είναι δεδομένο. Κάτι σαν τα zombies στις ταινίες του Romero. Lack of Braiiiiiiinnssssss!!!!

Φασίστες είναι γιατί με χουντικό τρόπο, αναγκάζουν τον κόσμο γύρω τους, να καπνίζουν ένα δύο τσιγαράκια την ημέρα αβίαστα και αβασάνιστα. Έτσι για το καλό. Σας παρακαλώ μην μου πείτε για τον νόμο του τσιγάρου της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν διαφωνώ. Ίσχυσε για 2-3 ημέρες από την έναρξή του. Μετά από αυτό το διάστημα, ο κλασσικός, ο μαλάκας, ο Έλληνας κάνει του κεφαλιού του. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί τσούυυυκ τσιγαράκι.

Συνεχίστε λοιπόν, αδύναμοι άνθρωποι να λέτε: "Από Δευτέρα κόβω το τσιγάρο".
Μέχρι τότε εγώ θα φαντάζομαι το παρακάτω...

Feel free to smoke, dumb asshole!

-L.
Ps. A.C. Κάνε ένα τσιγαράκι να χαλαρώσεις και βρίζεις μετά. ;)

No comments: