Monday, July 22, 2013

Dealing with Rejection

Rejection
Στα απλά ελληνικά:
Απόρριψη.

Όποια και όποιος ισχυριστεί πως δεν έχει δοκιμάσει από την πίτα της απόρριψης, είναι ή μεγάλος ψεύτης ή κυκλοφορεί με ένα παντελόνι γεμάτο εγώ και η μύτη χαϊδεύει απαλά τα ταβάνια των ρετιρέ.

Να ένα μπλουζάκι που θα μου ταίριαζε
Η απόρριψη, είναι ένα γεγονός που ο κάθε ένας το αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο. Η μέθοδος που θα σε συμβουλέψει ο φίλος/φίλη σου, είναι ο σταρχιδισμός. Να μην δώσεις δηλαδή ιδιαίτερη σημασία και να βιαστείς να φορέσεις το ροζ χαρούμενο μπλουζάκι που γραφεί πάνω το "πάμε για άλλα".

Οι περισσότερες συμβουλές που θα ακούσεις από τους "έξω" έχουν αυτόν τον χαρακτήρα και αυτήν την διάθεση. Δεν το κατηγορώ σε καμία περίπτωση. Ξέρουμε όμως πολύ καλά, ότι τις περισσότερες φορές θα κάνεις του κεφαλιού σου μιας και όταν η πόρτα του σπιτιού κλείσει, είσαι παρέα με έναν και ΜΟΝΟ άνθρωπο. Τον εαυτό σου. Ο οποίος σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, πρέπει να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες μιας και νιώθει διαφορετικά από όλους τους "έξω".

Και τι νιώθει; 
Το γιατί.

Την απορία αυτή των 5 γραμμάτων, που μπορεί να σου φάει για πρωινό, μεσημεριανό ΚΑΙ βραδινό (με επιδόρπιο) τα σώθηκα και το μυαλό, χωρίς ΚΑΝ την ευθιξία χρήσης μαχαιροπίρουνου. Και όσο το μυαλό σου "παίζει" αυτό το γιατί ψάχνοντας απεγνωσμένα κάποια απάντηση, τόσο ετοιμάζεσαι να κάνεις μακροβούτια σε νερά που δεν πρέπει.

Η φίλη σου, η Βίκυ!
Κατά την ταπεινή μου άποψη και όσο αξίζει αυτή σε εσένα αναγνώστη μου, εάν έχεις ερωτήσεις οφείλεις να τις κάνεις κι ας εκτεθεί το εγώ σου. Γιατί το μυαλό σου σίγουρα δεν μπορεί να σου τις δώσει. Θεωρώ λοιπόν καλό να προσπαθήσεις να βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για να ξεμπλοκάρεις. Και αυτές δεν θα σου τις δώσει η Βίκυ Παγιατάκη, ούτε ο κος ABOSYLLA (τον συγκεκριμένο κύριο τον εξέτασα διεξοδικά εδώ) 


Φυσικά εδώ υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις, που οφείλεις να ακολουθήσεις. 

Πρώτον, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις απαντήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα σε κάνουν ακόμα πιο χάλια. Άλλωστε η απόρριψη πάντα έχει κάποιον λόγο που θα την συνοδεύει και όταν σου αποκαλυφθεί, συνήθως, δεν έχει την μορφή super model, αλλά μοιάζει κάπως έτσι:
Όχι και τόσο όμορφο θέαμα ε?

Έχω γράψει εγώ...
Δεύτερον, πρέπει να ξέρεις πως, αφού ολοκληρώσεις το παιχνιδάκι των ερωτο-απαντήσεων με τον άνθρωπο που σε "κέρασε" το όχι σαν άλλος Μεταξάς, θα πρέπει να τον αφήσεις σε ησυχία. Να κλείσεις την πόρτα οριστικά, γιατί θα φλερτάρεις με το επίθετο του ενοχλητικού. Το "...σε ευχαριστώ, αντίο." είναι το καλύτερο που μπορείς να γράψεις ή να πεις. Απλά λιτά και απέριττα, άσχετα
εάν θα μπορούσες να γράψεις εκατοντάδες δακρύβρεχτες σελίδες με επιχειρήματα. Δεν θα πιάσουν. Πάρτο χαμπάρι νωρίς για το δικό σου καλό.

Να έχεις τον τρόπο να προκαλέσεις την αντίδραση από τον απέναντι.

Σημαντική σημείωση
Invisibility Cloak
100% αποτελεσματικό (ίσως)
Μερικές φορές, η πόρτα μπορεί να μην έχει κλείσει με μια πρόταση ή με μερικές γραμμές στο κινητό ή στον υπολογιστή σου. Πολλές φορές η απόρριψη φοράει τον αόρατο μανδύα του Harry Potter και απλά σε έχει τυλίξει, χωρίς να το έχεις πάρει επίσημα χαμπάρι. 

Την υποψία μπορείς να την έχεις (χαζός δεν είσαι). Αλλά οι πράξεις του (ή η απουσία αυτών) αρκετές φορές, σου λένε με κεφάλαια γράμματα πως "μάγκα, δεν..."

Ακολουθώντας αυτήν την σκέψη έχω αντιμετωπίσει την απόρριψη στο παρελθόν. Βέβαια μιλάμε για εμένα. Εσείς μπορεί να είστε πιο γαμώ τα παιδιά από εμένα και όντως να φοράτε το ροζ μπλουζάκι που λέγαμε προηγουμένως και να είναι όλα στα @@ σας.

 -Lcfr.

No comments: