Friday, January 21, 2011

Buying A Carpet

Έχετε βαλθεί να με τσιγκλάτε.

Μάλλον έχετε καταλάβει ότι «ερεθίζομαι» συγγραφικά, από μικρές ή μεγάλες κουβέντες που κάνω με "φίλες/φίλους" ή από καταστάσεις που ζω καθημερινά και με προκαλείτε να αγγίξω θέματα που «καίνε»...

Το σημερινό θέμα, που προκλήθηκε από χθεσινό/απογευματινή κουβέντα (με άγνωστο σε εσάς άτομο) είναι «Τα κριτήρια σωστής επιλογής του ανθρώπου που θα έχουμε δίπλα μας»

Τις σχέσεις στο μυαλό μου, τις έχω σαν ένα μεγάλο, καινούργιο και καθαρό χαλί. Χωρίς ζάρες και «λακκούβες». ΟΛΟΙΣΙΟ.

Όταν ξεκινάς μια νέα σχέση (αγοράζεις δηλαδή νέο χαλί) όλα σου φαίνονται ρόδινα,, ιδανικά και πανέμορφα. Όσο περνάς χρόνο πάνω σε αυτό το χαλί, υπάρχουν στιγμές που θα εμφανιστούν ζάρες και «λεκέδες» από κάτω του, που στην αρχή δεν φαίνονταν.

Πολλοί από εμάς, βλέποντας αυτά τα «μελανά» χαρακτηριστικά του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας, καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί με αυτά. Να δούμε εάν μπορούμε να ανεχθούμε συμπεριφορές και καταστάσεις που μας χαλάνε μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα.

Μην γελιέστε αναγνώστες μου.

Άλλοι άνθρωποι καταλαβαίνουν με τι είδος χαλί έχουν να κάνουν από την αρχή. Άλλοι αργούν πολλά-πολλά χρόνια. (εδώ κολλάει το κάλλιο αργά...)

Σε κανέναν δεν αρέσει να τελειώνει κάτι που ξεκίνησε όμορφα και με τις καλύτερες προδιαγραφές. Όμως κατά την δική μου άποψη, καλό είναι να το τελειώνεις την στιγμή που θα αρχίσεις να «κλοτσάς». Για το δικό σου το καλό (egoism2011) αλλά και για την ντόμπρα συμπεριφορά σου, απέναντι στον άλλο. Στο κάτω κάτω, καλύτερα είναι να είσαι ξεκάθαρος, παρά να κοροϊδεύεις τον άλλον... Σωστά?
Την ειλικρίνεια, επειδή ακριβώς λείπει την σημερινή εποχή, καλό είναι να την δείχνουμε. Αρκετές φορές, μπορεί να ανταμειφθείς για αυτήν. Όχι πάντα, αλλά αρκετές φορές.

Άρα η επιλογή, του «χαλιού» είναι αρκετά δύσκολο πράγμα. Έχει παραμέτρους και προδιαγραφές ανάλογες με το γούστο, τα θέλω και τις προοπτικές που ΜΠΟΡΕΙ να έχει ο άλλος. Φαντάζει απλό, αλλά είναι αρκετά επίπονο και χρονοβόρο. Ειδικά όταν αρχίζεις και μεγαλώνεις... Μεγαλώνοντας τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά και περίπλοκα, αφού δεν ψάχνεις κάτι για να περάσεις τον χρόνο σου... (σας μιλάω εκ πείρας)

Δύσκολο είναι επίσης να αλλάξεις το δοκιμασμένο χαλί, για κάποιο καινούργιο. Εάν είσαι της συνήθειας και του εύκολου βολέματος, καλό είναι να κάτσεις σε αυτό που έχεις, με τα καλά και φυσικά τα κακά του. Δυστυχώς, έτσι όπως το βλέπω εγώ, αυτό είναι λιγάκι λυπηρό. Ειδικά εάν έχεις μπει στην διαδικασία και κοιτάζεις κάποιο «διπλανό» μοντέλο, που ίσως σου αρέσει περισσότερο... Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι το υπάρχων έχει κάνει τον κύκλο του στο μυαλό σου και το υποσυνείδητο σε προειδοποιεί χαμηλόφωνα, μπας και προλάβεις να το αλλάξεις όσο είναι καιρός.

Και σας ρωτάω... Πότε κάνει λάθος το υποσυνείδητο?

ΠΟΤΕ.

There you have it.

Οι επιλογές είναι δύσκολες αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Μπορεί να κρύβουν τα καλύτερα, ή τα χειρότερα.

Κάθε γωνιά και μία ευκαιρία.
Κάθε ευκαιρία και ένα ολοκαίνουργιο καθαρό χαλί...

-Lcfr.

No comments: