Wednesday, October 30, 2013

Moving On (part1)

Μόλις γύρισα σπίτι μου εχθές αργά το βράδυ, το αγαπημένο μου κινητό με ειδοποίησε για τα νέα μου e-mails. Ένα από αυτά έλεγε το εξής:
 
"Αγαπητέ Lcfr. Πως ξεπερνάς έναν χωρισμό?"
 
Fuck.
Τώρα πρέπει να αρχίσω να δίνω και συμβουλές? Τι διάολο? Από πότε έγινα ειδικός σε αυτά τα πράγματα?

Παρόλα αυτά, θα γράψω σε δύο άρθρα (λόγω της έκτασης) κάποιες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν μερικούς από εσάς εκεί έξω. Σημειώνω πως αυτά που γράφω, τα έχω εφαρμόσει. Άλλα λειτούργησαν και άλλα όχι. Μην ξεχνάτε πως είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι.
Take your chances λοιπόν...
 
Κάτι τελευταίο. Προφανώς μιλάμε για το πως να ξεπεράσεις μια σχέση στην οποία, ΕΣΥ φίλε αναγνώστη έφαγες την πόρτα πάνω στην μύτη σου και προσπαθείς να την γιάνεις. Εάν έχεις προβλήματα να ξεπεράσεις μια σχέση που εσύ την χώρισες, τότε... τι στον διάολο διαβάζεις και δεν παίρνεις τηλέφωνο να τα ξαναβρείτε;;;

Ξεκινάμε?
Ξεκινάμε.


D For DELETE.
 
Όπως όλοι ξέρουμε, οι πρώτες ημέρες είναι η πιο επικίνδυνες. Οι "αδύναμες στιγμές" όπως συνηθίζω να τις αποκαλώ, είναι εκείνες που σου θολώνουν το μυαλό, δεν λογαριάζεις τίποτα και κάνεις κάποια κίνηση απόγνωσης με σκοπό την επανασύνδεση. Τα πλέον άτιμα εργαλεία σε αυτές τις στιγμές είναι τα κινητά και ρημάδια τα
SMS. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, καλό θα είναι να διαγράψεις το νούμερο για να αποφύγεις το δέλεαρ να το χρησιμοποιήσεις. Βέβαια στην εποχή που ζούμε, δεν αρκεί να διαγράψεις μόνο το κινητό. Υπάρχει το  Facebook, το twitter, τα χιλιάδες emails και πολλά αλλά. Act accordingly.
 
Get The FUCK Out!!
 
Βγες έξω. Σε κάθε ευκαιρία, ρίξε κάτι πάνω σου και ξεκόλλα από το αγαπημένο σου κρεβάτι. Το να σταματάς την ζωή σου επειδή σε χώρισε, δεν κερδίζεις τίποτα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να βουλιάζεις όλο και περισσότερο. What's the point on that?
 
ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν δεν νιώθεις έτοιμος/έτοιμη να βγεις έξω, μην το πιέσεις. Πάρε τον χρόνο σου και όταν το νιώσεις το κάνεις. Υπό πίεση ποτέ δεν βγήκε κάτι καλό. Βέβαια αυτό που γράφω μην το κάνεις σημαία και αφήσεις τον χρόνο να περάσει.
You are not getting younger, you know...

Staring At The Sun.

Βρες το κουράγιο και κοιτά για μια ακόμη φορά, ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες/
videos  που σου θυμίζουν την σχέση που τελείωσε. Αφού τις κοιτάξεις καλά, κάντες copy σε κάποιο USB stick. Στην συνέχεια βάλτο μαζί με ότι άλλα αντικείμενα έχεις και μετέφερέ τα στην αποθήκη ή κάπου που η πρόσβαση σου είναι περιορισμένη. (οι αδύναμες στιγμές δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσουν)
 
Πιάσε Αμπάριζα.
 
Εστίασε το ενδιαφέρον σου σε κάτι καινούργιο που σου αρέσει και κάντο την νέα σου εμμονή. Διάβασε, κουβέντιασε και φυσικά εξάσκησέ το. Όσο κλισέ και εάν σου ακούγεται, ένα hobby είναι το καλύτερο σκαλοπάτι για να σηκώσεις το κορμάκι σου από τον βούρκο που σε έβαλε ο χωρισμός αυτός. Και εάν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις και με άλλους ανθρώπους, ακόμα καλύτερα.
 
Work your
ASS off.
 
Έλα τώρα... Παραδέξου πως όσο καιρό ήσουν στην σχέση που μόλις τελείωσε, πήρες κάποια κιλά. Ναι-ναι. Μπορείς να κοιτάξεις την μπάκα σου ελεύθερα... δεν σε κοιτάζεις κανείς. Μπορείς εάν θέλεις, να την θαυμάσεις κι όλας. Δεν θα σε κρίνω. Απλά το ότι την δεχόταν ο/η πρώην, δεν θα πει ότι θα είναι αποδεκτή και από κάποιον νέο σύντροφο. Get in
shape Son!

Shake that ΒΟΟΤΥ!!
 
Μουσική. Μπορείς να βρεις γαλήνη μέσα από την μουσική που αγαπάς και εάν το νιώσεις μπορείς να χορέψεις μέχρι να πέσει το συκώτι σου στο μωσαϊκό. Βέβαια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν ερωτικά και γούτσου-γούτσου τραγούδια είναι στην λίστα με τα No-Noes.

Do-It yourself!
 
Αφού σε χαιρέτησε δια παντός, μπορείς να κάνεις κάτι που δεν σε άφηνε. Κάτι που την ενοχλούσε όταν το έκανες και σε καταπίεζε αφού επέμενε να το σταματήσεις. Ακολουθώντας αυτήν την συμβουλή μου, θα νιώσεις καλύτερα, μιας και θα καταλάβεις πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που θέλεις να κάνεις κι ας μην είναι δίπλα σου το απολωλώς πρόβατο. (Και όχι, δεν εννοώ να τρέξεις να στείλεις μηνύματα σε πρώην σου, ή να βγεις στην γύρα, ψάχνοντας σάρκα)
 


Εδώ θα σταματήσω το πρώτο κομμάτι του άρθρου. Αύριο με το καλό θα ανεβάσω και την συνέχεια. 

-Lcfr.

No comments: