Wednesday, June 26, 2013

Facebook Blessing or Curse?

Οι περισσότεροι πλέον, υποστηρίζουν πως ζούμε στην εποχή του Facebook.
 
 Το οποίο κυριεύει εξολοκλήρου τα Social Media και τις προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.
(πρέπει φυσικά να σημειώσω πως υπάρχουν και μερικοί που υποστηρίζουν πως το Facebook, σιγά-σιγά πεθαίνει, αλλά δεν έχω σκοπό να γράψω για κάτι τέτοιο σήμερα)

Όποια και να είναι η άποψή σας για το Facebook, πρέπει να παραδεχτείτε για το πόσο ισχυρό εργαλείο είναι. Δεν φέρνει απλά τις διαπροσωπικές σχέσεις πιο κοντά (με ίσως λίγο άχαρο τρόπο) αλλά έχει απλώσει και τα πλοκάμια του στις επαγγελματικές δραστηριότητες μεγάλων εταιριών. Όμως, ούτε σε αυτό θα αναφερθώ σήμερα.

Θα αναφερθώ στο πόσο ύπουλο πράγμα είναι.
Ναι, πολύ καλά ακούσατε.

ΥΠΟΥΛΟ μέχρι αηδίας.

Από ένα απλό click, μπορεί να σου γαμηθεί η ψυχολογία μιας και μπορεί να δεις κάτι που θα σε στεναχωρήσει. Ή θα σου ξυπνήσει πράγματα που προσπάθησες πολύ για να τα βάλεις για ύπνο, σε ένα ξεχασμένο κρεβάτι του μυαλού σου, στα πίσω-πίσω διαμερίσματα.

Ένα μόνο click αγαπημένοι μου αναγνώστες, μπορεί να τα γκρεμίσει όλα. Μια φωτογραφία να δεις, μια κουβέντα να διαβάσεις ή ένα σχόλιο να αντικρίσεις, μπορεί να σε πονέσει όσο χιλιάδες αρνητικά sms μπορεί να λάβει το κινητό σου μέσα σε λίγα λεπτά.

Αφού κάνεις αυτό το click, μπορείς να φτάσεις να το καταριέσαι αμέσως μετά. Να εύχεσαι να μην το είχες κάνει ποτέ, μιας και σε γύρισε πολλά βήματα πίσω.

Από ένα και μόνο αθώο (κατά τα άλλα), click, φτου και από την αρχή.

Τελικά αναρωτιέμαι...

Το Facebook, είναι κατάρα ή ευλογία?

-Lcfr.

No comments: