Wednesday, November 28, 2012

Padlock Love

Διάβαζα πριν ημέρες πως από το 2000 έχει ξεκίνησε στην Ευρώπη μια μόδα να κλειδώνουν λουκέτα σε διάφορους φράχτες, στα οποία πάνω τους έχουν γραμμένα ονόματα. Σε ένδειξη έκφρασης της αιώνιας αγάπης και του «κλειδώματος» της καρδιάς.

Είδα μια φωτογραφία (και εάν την βρω θα την ενσωματώσω στο άρθρο αυτό για να την δείτε και εσείς) που είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Χιλιάδες λουκέτα, με διάφορα ονόματα γραμμένα πάνω τους που αντιπροσωπεύουν εκπληρωμένους ή ανεκπλήρωτους έρωτες. Μικρές ή μεγάλες αγάπης, χαμένα ή πιασμένα όνειρα.

Κάτι που αποδεικνύει το εξής απλό: (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια)

Οι άνθρωποι περπατούν αυτόν τον πλανήτη με μια και μοναδική ανάγκη: Να έχουν "κλειδωμένη" την καρδιά τους για ένα συγκεκριμένο άτομο, με την προϋπόθεση το άτομο αυτό να έχει στα χέρια του το ένα και μοναδικό κλειδί.

Στο σπίτι μου έχω ένα αχρησιμοποίητο λουκέτο, καιρό τώρα. Την στιγμή που γράφω αυτές εδώ τις γραμμές, αποφάσισα ΚΑΙ τι όνομα θα γράψω πάνω του ΚΑΙ που θα το κλειδώσω. (φυσικά δεν θα ξεχάσω να το βγάλω ΚΑΙ φωτογραφία για να το έχω)

Άλλωστε νομίζω πως είναι ωραίο να ξέρεις πως κάπου εκεί έξω, υπάρχει αυτό το λουκέτο με το όνομα της επιλογής σου γραμμένο πάνω του. Και θα είναι εκεί για πολλά χρόνια. Τουλάχιστον μέχρι κάποιος να βρει το κλειδί ή το σπάσει.

Καλό είναι να το δοκιμάσετε.
Τι όνομα θα γράψετε? Για σκεφτείτε το...

Βάζω τα χέρια μου στις τσέπες και απομακρύνομαι από κοντά σας σφυρίζοντας τον ρυθμό του τελευταίου στίχου του "Carnival of Rust":

"Don't walk away, οh, When the heart is yearning..."


Και συνεχίζω να απομακρύνομαι...
Μέχρι να γίνω κουκίδα και να εξαφανιστώ.

Σας ευχαριστώ για όλα.

-Lcfr.

No comments: