Sunday, May 5, 2013

After Easter Post

Πάει και η Ανάσταση, η νηστεία και όλα όσα ακολουθούν αυτήν την κατανυκτική περίοδο.

Θα αναφερθώ σε μερικά πράγματα που φέτος με ενόχλησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
(και αυτό γιατί φέτος, μετά από κάποια χρόνια, πήρα μέρος σε μερικά από τα έθιμα και προφανώς τα έζησα από προοπτική πρώτου προσώπου)

Επιτάφιος. 
Οκ, είπαμε κατάνυξη και σεβασμός στο έθιμο. Πως όμως να διατηρήσεις αυτό το ύφος, όταν γύρω σου βλέπεις κυρίες και κυρίους ντυμένους λες και καπάκι θα πάνε σε ξενυχτάδικο της παραλιακής? Δεν είμαι υπερβολικός. Τα ματάκια μου είδαν και κυρία με γούνα (!!) ενώ ο καιρός ήταν το λιγότερο για κοντομάνικο. Γιατί κυρία μου? Γιατί? Το είχες κάνει τάμα να φορέσεις αυτό το ρούχο, ή μήπως νομίζεις πως σε κυνηγούν οι παπαράτσι και θα σε τραβήξουν φωτογραφία για τις πιο καλοντυμένες κυρίες των βορείων προαστίων? Και δεν στέκομαι μόνο σε αυτήν. Πολλά τα παραδείγματα γύρω μου, τα οποία όχι μόνο δεν κολάκευαν τις κυρίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν διατηρούσαν το προαναφερθέν κλίμα. Ας πούμε κλείνοντας, πως αρκετές από αυτές, δεν ήταν και τόσο σεμνά ντυμένες, κάνοντας τα πάντα για να μας αποδείξουν πως έχουν καλούδια στα κορμιά τους και ανυπομονούν να μας τα αποκαλύψουν το καλοκαίρι που πλησιάζει. Ήταν κάτι σαν πρόγευση για τις παραλίες...


(φυσικά δεν θα ξεχάσω τους γραφικούς τυπάκους, που κοίταζαν τα κοριτσάκια σαν δαιμονισμένοι ελπίζοντας πως θα κλέψουν έστω μια ματιά και τα 3 πρώτα κουμπιά από το λαμέ πουκάμισο, ήταν εντελώς τυχαία ανοιχτά...) 

Ξέρω τι θα σκέφτεστε μερικοί: "Ρε μεγάλε, δεν σου αρέσει όταν είναι ντυμένες, δεν σου αρέσει όταν είναι πρακτικά γυμνές... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ??" Φυσικά και είμαι ευχαριστημένος όταν η ΥΠΕΡΒΟΛΗ δεν ακουμπάει τα όρια των ανοχών μου. Όλα με όριο και είμαι μια χαρά. Τόσο υπερβολικό σας ακούγεται?

Ανάσταση.
Αυτό το έθιμο με τα εκατομμύρια βεγγαλικά, ποτέ δεν το κατάλαβα. Γιατί ρε μεγάλε, κατά την διάρκεια του "Χριστός Ανέστη" και μετά, όταν περπατάω στο δρόμο θα πρέπει να νιώθω πως βρίσκομαι σε εμπόλεμη χώρα? Και το θέμα είναι πως το "καλό" βεγγαλικό είναι αυτό που θα καταστρέψει τα περισσότερα τύμπανα από τους γύρω. Όσο και να μου αρέσει να βλέπω στον ουρανό τα χρωματιστά βεγγαλικά, άλλο τόσο απεχθάνομαι αυτά που σε ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7:30!!! (ο συγκεκριμένος, έφαγε κάτι πρωινές κατάρες, όλες δικές του!)


Επίσης εχθές έγινε το εξής κορυφαίο: 14 (!!!) μόλις, λεπτά μετά το πρώτο Χριστός Ανέστη, η περιοχή που ήμουν, άρχισε να μυρίζει κοψίδια! Τι στο καλό? Είχαν σφιχτά καπακωμένες τις κατσαρόλες και τις ψησταριές και όταν κάποιος κορυφαίος αρχι-ψήστης έδωσε το σήμα, απελευθερώθηκαν τα πάντα? Τελικά όταν πεινάει ο Έλληνας, σαν άλλος Οδυσσέας, βρίσκει τις πατέντες και καταφέρνει τα πάντα...

Οι Ειδήσεις. Τα ίδια και τα ίδια, όπως κάθε χρονιά.
Ακόμα δεν έχω διαβάσει τα νέα της ημέρας, αλλά είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως μερικές από τις πρώτες ειδήσεις θα είναι οι εξής: "Πόλεμος ρουκετών στην ΧΙΟ με 400.000.000 ρουκέτες - το γεγονός το κάλυψε το βρετανικό BBC κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη!", "Πού έκαναν Ανάσταση ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων. Ο κύριος Παπανδρέου πού είναι???", "Άτυχος μαθητής έχασε 3 δάχτυλα και εφτά τούφες μαλλιά, από έκρηξη βεγγαλικού", "Πως μπορείς να φας το καταπέτασμα και να μην πάρεις ούτε μια θερμίδα!", "Συνελήφθη 6χρονος, που πουλούσε παράνομα δυναμιτάκια και λαμπάδες μαϊμού έξω από εκκλησία!" και φυσικά το κλασσικό των ημερών: "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γέννησε η Μάρω Κοντού! Δες φωτογραφίες ΜΕΣΑ από το μαιευτήριο. Τι δήλωσε στο κανάλι μας, η τρισχαριτωμένη μητέρα κατά την διάρκεια της γέννας!"

Αυτά λοιπόν... 

Ελπίζω να μην σας κούρασα, μιας και πιστεύω πως τώρα που γράφω, οι περισσότεροι από εσάς, φλερτάρετε το λαχταριστό αρνί που φέρνει βόλτες στην σούβλα. Με ρέγουλα όμως και αυτό, γιατί σας βλέπω από Δευτέρα να καίτε τις μηχανές αναζήτησης του Internet, για δίαιτες αστραπή... 

Δεν σας σκέφτομαι, μόνο όταν κοιμάμαι!

-Lcfr.
ΥΓ. Η κλασσική μουσική επιλογή της Κυριακής πηγαίνει για αύριο, λόγω της ημέρας (και σας έχω ένα τραγούδι, άλλο πράγμα!)

No comments: