Tuesday, March 9, 2010

Παπακαλιάτης 4 επεισόδιο #17


Τίτλος: «Έρωτας κι ας χάνεται»

Το χθεσινό επεισόδιο επισκιάζεται από τα τελευταία γεγονότα που κυκλοφορούν στα περισσότερα δικτυακά portals (και όχι μόνο) που αναφέρουν ότι το σήριαλ σταματάει τον Ιούνιο, μιας και είναι, θεωρητικά, από τις ακριβότερες παραγωγές του μεγάλου καναλιού. Εγώ έχω να πω ότι, σε κάποια σημεία εχθές, νόμιζα ότι βλέπω το τελευταίο επεισόδιο, μιας και η αφήγηση του Χριστόφορου προς το τέλος (τα περί έρωτα δηλαδή) αλλά και η όποια εξέλιξη της πλοκής, ΚΡΑΥΓΑΖΕ: ΤΕΛΟΣ. THE END.

Πάμε να σχολιάσουμε τώρα, τι είδαμε εχθές.

...Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πρώτη σκηνή του επεισοδίου, με την Μεντή να βρίζει τον (soon-to-be father) Μαζουράκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο διασκεδάζω με τα μπινελίκια που του χώνει. Κοπρόσκυλο, άχρηστο και πολλά άλλα επίθετα, που για να λέμε και την αλήθεια, δίνουν έναν ευχάριστο τόνο, κόντρα στην ολική μαυρίλα της σειράς. Εύγε!

Πάντως, όποιος πει, ότι δεν έχει φανταστεί, κάποιον ή κάποια πρώην να κάνει ερωτικές «ασχήμιες» με τον επόμενο γκόμενο, θα είναι το λιγότερο ψεύτης. Όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή της ζωής μας. Άλλοι περισσότερο και άλλοι συνέχεια. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και δικαιολογημένο. Άρα, μπορώ να μπω εύκολα στα «παπούτσια» του Πέτρου και τις φαντασίες του μυαλό του. Αλλά πρέπει να διαφωνήσω (διακριτικά) με αυτό που ειπώθηκε. Ότι δηλαδή το σεξ, είναι η καλύτερη λύση για να ξεπεράσεις κάποιον άνθρωπο που πέρασε και στιγμάτισε την ζωή σου. Μπορώ να μιλήσω και από πρώτο χέρι μιας και το έχω κάνει... Ανεπιτυχώς, αλλά το έχω κάνει. Κακά τα ψέματα, εάν είσαι κολλημένος με κάποιον και ερωτοτροπείς με κάποιον άλλο, τότε κινδυνεύεις να μπεις σε έναν φαύλο κύκλο που δύσκολα μπορείς να βρεις την έξοδο. Και όσο δεν την βρίσκεις, συνεχίζεις... με φυσικό επακόλουθο να "χαλάσεις" σαν άνθρωπος, μιας και εκμεταλλεύεσαι μία κατάσταση (και φυσικά έναν άλλο άνθρωπο)...

Εχθές λοιπόν, ο μετρ του κλισέ, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στον γεροντο-έρωτα της Μεντή με τον Απέργη, κάνοντας το επεισόδιο σχετικά αδιάφορο και πεζό. Αναρωτιόμουν όσο έβλεπα τα σάλια, τι ενδιαφέρον μπορεί να βρει κάποιος στις αλλεπάλληλες σκηνές με τους μεσήλικες να παίζουν τένις και να τρώνε σούσι. Έλεος και πάλι έλεος κύριε Παπακαλίατη! Μην αναρωτιέσαι μετά γιατί δεν σας προτιμούν οι διαφημιστικές εταιρίες... Δεν είναι δα πολλές αυτές που προωθούν προϊόντα για ηλικιωμένους. (βλ. μασέλες, πάνες ακράτειας κτλ...). Βέβαια, το έσωσε ο «μπουκλάκιας» με το τελευταίο twist που αποκάλυψε ότι ο κατά τα άλλα, φανταστικός Απέργης είναι παντρεμένος. Δεν το περίμενα και για να πω την αλήθεια μου το δέχτηκα με μια σχετική ικανοποίηση...

Phlegm On paunches:

  • Το σημείο προς το τέλος του επεισοδίου, με την αφήγηση από τον Παπακαλιάτη ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Πραγματικά σκέφτηκα να αλλάξω κανάλι, αλλά κρατήθηκα για να δω μέχρι που θα φτάσει η ξεφτύλα του. Και όπως είδατε, μπορεί να φτάσει πολύ χαμηλα... Strike ONE!
  • Χρεώνω τσάμπα σκηνή, το σημείο που ο Πέτρος γνωρίζει (σαν αδερφός φυσικά) τον γκόμενο της Ζωής. Τσάμπα χρόνος, μηδέν ουσία, και φυσικά καμία εξέλιξη στην υπόθεση. Strike TWO!
  • Μα καλά, ρε συ Παπακαλιάτη (ξεκινάω επίθεση ετοιμάσου), κρατάς για τελευταία σκηνή, την τυχαία συνάντηση των «νέων» ζευγαριών στο εστιατόριο? Μου κάνεις πλάκα? Ακόμα και εκεί προσπαθείς να μας δείξεις ότι δεν έχεις καθόλου δημιουργικό μυαλό? Όλα στην πεπατημένη? Μηδέν? Ούτε καν να προσπαθήσεις? Λίγο fucking effort ρεεεεεεεεε!* Σιχτίρ! Strike THREE!
  • Respect στην αφεντικίνα του Πέτρου, μιας και είναι Uber Hot. Αν και πρέπει να τονίσω ότι έχει αρχίσει και δείχνει την ηλικία της... Saved by The bell!
Γενικά ήταν ένα ZZZZZZZzzzZZZZz επεισόδιο, με μία γερή δόση άκυρων σκηνών, που αποδεικνύουν ότι το 45άλεπτο επεισόδιο πρέπει κάπως να γεμίσει, μέχρι η σειρά να μεταφερθεί στον κάδο ανακύκλωσης του Mega Channel...

-Lcfr.

*Ps. Για να πω την αλήθεια, μου έχει τύχει να πέσω μούρη με μούρη σε χώρο διασκέδασης με κάποια πρώην και πρέπει να παραδεχθώ, ότι το συναίσθημα είναι περίεργο. Αντιμετωπίσιμο, αλλά περίεργο και άβολο.

Παπακαλιάτης 4 υπόλοιπα:
Σχόλια για τα επεισόδια: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16

1 comment:

Anonymous said...

Ο κάθε μαλάκας βρίζει δήθεν τον Παπακαλιάτη αλλα κάθεται ολη και τον βλέπει....Έχει γεμίσει ο κόσμος απο τεμπελόσκυλα και βιντεομαλάκες.....