Tuesday, March 16, 2010

Παπακαλιάτης 4 επεισόδιο #18


Το χθεσινό λοιπόν επεισόδιο, είχε τίτλο, "Μια περίεργη Νύχτα" και πρέπει να παραδεχθώ, ότι όντως ήταν μία περίεργη νύχτα. Μια νύχτα που τα είχε όλα. "ανοίγματα", πειράγματα, και ένα πάνω του μετρίου επεισόδιο από τον Χριστόφορο. Και το τελευταίο, έκανε την χθεσινή νύχτα, όχι απλά περίεργη, αλλά σπάνια...

Για να σχολιάσουμε λοιπόν, τι είδαμε εχθές...

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω το post αυτό, εάν δεν αναφερθώ στην επική, πλέον, ερμηνεία της Μεντή, η οποία, όπως έχω ξανά γράψει, μαζί με τον μεγάλο αδερφό, σώνουν την παρτίδα στον τομέα της ηθοποιίας. Πετάει ατάκες με έναν μοναδικό τρόπο, που μέσα στην πίκρα και την χολή της, βγάζουν γέλιο. Η χθεσινή ατάκα που είπε στον Μαζουράκη: "Θα φας ή θα σου σκάσω καμία στην μούρη?" με έκανε και γέλαγα σαν τον βλαμμένο. Respect @ Μεντή.

Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι πλέον, δεν περνάει επεισόδιο, χωρίς κάποιο από τα αδέρφια να το "βρέξει"? Και τις περισσότερες φορές αυτός είναι ο Πέτρος (τυχαίο) ο οποίος έχει πάρει παραμάσχαλα το ρητό "Ο γαμιάς της γειτονιάς, θα περάσει και από εσάς". Χαλάρωσε λίγο ρε αδερφέ μου. Είπαμε βρήκες αυταρχικό και Bossy γκομενάκι το οποίο είναι και multitasking. Πάνω στο σεξ μπορεί να δουλεύει excelόφυλλα, να κλείνει ραντεβού και να δίνει εκτυπώσεις. Δεν χρειάζεται όμως να μας δείχνεις ότι είσαι ένα Horny Bunny που το μόνο που σκέφτεται είναι το σεξ. Get a freaking Hobby already! Δοκίμασε τον αργαλειό. Κάνει λένε, καλό...

Η σκηνή που οι μοιρολάτρες τέσσερις, κουβέντιαζαν για τις σχέσεις, φάνταζε ότι ήταν μια ευγενική προσφορά του Χρήστου Κυριαζή και το επικό τραγούδι "Μου θυμίζεις την Μάνα μου" μιας και το clue της όλης κουβέντας ήταν, ότι οι άνδρες στις γυναίκες τους, βλέπουν μία μητέρα. Α ρε Βάνα Μπάρμπα που μας χρειάζεται... Μπας και ξελαμπικάρουμε... όχι τίποτα άλλο...

Στο Ψητό...

Το σχέδιο της "μίας νύχτας", έπιασε. Είχε ενδιαφέρον το ότι μας έδειξε 4-5 διαφορετικές παράλληλες ιστορίες, που έγιναν μέσα σε μία βραδιά. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα flat επεισόδια, αυτή η αλλαγή κατάφερε να ξεμπουκώσει λίγο την ιστορία. Μέσα σε ένα επεισόδιο, έγιναν πολλά που προχωράνε το σενάριο με γρήγορους ρυθμούς. Η προσπάθεια, λοιπόν, αυτού του εγχειρήματος έγινε με επιτυχία από τον καλλιτέχνη Παπακαλιάτη. Κάτι που το χρειαζόταν... Και αυτός αλλά και η σειρά του.

Φυσικά δεν έλειπαν και τα fouls έτσι.. (και απευθύνομαι προσωπικά στο Χριστόφορο...)
  • Μα καλά... Να κάτσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι τα ζευγάρια? Δεν φτάνει που βρέθηκαν στο ίδιο εστιατόριο? Ακόμα και εκεί προβλέψιμος ρε συ αδερφέ μου? Να φέρεις δηλαδή, τους ήρωες σε σημείο γραφικότητας? Give me a break will you?
  • Η Λεσβία κοπελίτσα (...) είναι ΠΑΝέμορφη? Μου κάνεις πλάκα? Αυτή η ηθοποιός (ας με συγχωρέσει που δεν ξέρω το όνομά της) ούτε για stunt των Avatars δεν κάνει... Μιλάμε έδωσες ρεσιτάλ με τις ατάκες που έβαλες να πει ο αυγουλομάτης αδερφός. Τρία ζήτω και ένα μπράβο στις ικανότητές σου!!
  • Είχα ξεχάσει ότι η πρώην γυναίκα του μεγάλου αδερφού θυμίζει καταπληκτικά, πάπια. Γλυκόξινη πάπια με κρεμμυδάκια για να ταιριάζει με την συμπεριφορά της...
  • Στο υπέρηχο τι έγινε? Ξέμεινες από φανταστικές ατάκες και είπες να αντιγράψεις για άλλη μία φορά τους συναδέλφους σεναριογράφους των Friends? Ντροπή σου.
Αν και η ιστορία προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς, αυτό που έλειψε από το χθεσινό επεισόδιο είναι το τραγικό ή μυστηριώδες τέλος του. Οκ, η Ζωή έφυγε με την μηχανή του Hobbit. Και? Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσες να μου δείξεις, για να με κάνεις να θέλω να δω το επόμενο επεισόδιο?

What's wrong with you?


-L.

Παπακαλιάτης 4 υπόλοιπα:
Σχόλια για τα επεισόδια: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17

No comments: