Friday, June 8, 2012

Πέφτουλας Γυμναστήριου

Κάποια χρόνια πριν, είχα γράψει ένα αρκετά δημοφιλές άρθρο για τους "πέφτουλες" που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Χαρακτηριστικά, μέθοδοι, συχνές περιοχές που δρουν και φυσικά μερικές συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Σήμερα, θα προσπαθήσω να συγκεκριμενοποιήσω τον στόχο μου, στο είδος του πέφτουλα που εντοπίζεται στο γυμναστήριο, μιας και δύο εβδομάδες τώρα, έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Τον πέφτουλα του γυμναστήριου, (για συντομία ΠΓ) τον ξεχωρίσεις από χιλιόμετρα μακριά, ειδικά εάν δεν είσαι στο target group του.
Ας αναφέρουμε τα κυριότερα.

ΧΑΡΑΚΤHΡΙΣΤΙΚΑ:
  • Φοράει βερμούδα καρό, ανοιχτού χρώματος, η οποία είναι ειδικά μελετημένη για να έχει το σωστό μήκος, έτσι ώστε να αχνο-φαίνεται η γυμνασμένη και ξυρισμένη γάμπα.
  • Κρατάει διαρκώς στα χέρια του, ένα δυναμωτικό ρόφημα το οποίο δεν τελειώνει ποτέ και συνήθως έχει ανοιχτό και έντονο χρώμα (για να κερδίζει την προσοχή των ματιών από τα απανταχού κοριτσάκια που κυκλοφορούν στα πέριξ)
  • Το γνωστό αμάνικο (που κάνει τεράστια θραύση στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας) είναι must και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από ένα μεγάλο τατουάζ στην ωμοπλάτη ή στο μπράτσο, που ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαία, είναι εκτεθειμένο.
  • Το μαλλί είναι στην πένα, με το ζελέ να έχει κάνει κόκαλο κάθε μια τρίχα του κεφαλιού.
  • Απαραίτητο αξεσουάρ είναι τα γυαλιά ήλιου κι ας είναι κλειστός ο χόρος. Δεν νομίζω να πρέπει να προσθέσω κάτι για αυτό. Η ξευτίλα και η έννοια του δήθεν, σε όλο της το μεγαλείο.
  • Το σολάριουμ, οι κρέμες μαυρίσματος, ή η παραλία από τις αρχές Μαΐου, είναι βασική προϋπόθεση για τον ΠΓ. Βλέπετε, πρέπει να αποκτήσει το μπρούτζινο χρώμα (που εσύ κοινέ θνητέ, θα το καταφέρεις τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, και αν) για να εντυπωσιάζει τα κοριτσάκια.
  • Ο ΠΓ έχει ένα βασικό και συγκεντρωτικό χαρακτηριστικό. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ! Περπατάει ανάμεσά στα όργανα και τον κόσμο, μιλάει με τους γύρω του κρατώντας το δυναμωτικό ποτό με ηδυπαθές ύφος, αλλά δεν θα τον δεις να στάζει ιδρώτα ούτε για μια στιγμή.
  • Εάν τύχει και κάνει κάποια άσκηση (συνήθως εστιάζει στα χέρια για να φουσκώσουν τα μπράτσα) αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, κοιτάει με αγωνία δεξιά και αριστερά για να δει εάν και πόσες τον κοιτούσαν την στιγμή που ταλαιπωρούσε το αγαλματένιο του κορμί.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
Συνήθως ο ΠΓ, "χτυπάει" το θύμα του, την στιγμή που αυτό κάνει μια δύσκολη άσκηση. Στην αρχή, προσφέρει σαν καλός Σαμαρείτης τις συμβουλές του, στην συνέχεια την βοήθειά του (που φυσικά προϋποθέτει να αγγίξει το σώμα του θύματος) και φυσικά ακολουθεί το νούμερο του τηλεφώνου του.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ:
Αγνοείς διακριτικά και αποφεύγεις τις ανταλλαγές βλεμμάτων με τα άτομα που έχουν ένα ή συνδυασμό των χαρακτηριστικών που προανέφερα και σε περίπτωση που δεχθείς το πέσιμό του, απαντάς ευγενικά κόβοντας κάθε περαιτέρω διάλογο και συνεχίζεις τις ασκήσεις σου. Εάν εξακολουθεί να τινάζει τα σάλια του προς το μέρος σου, μπορείς εύκολα να απευθυνθείς στον γυμναστή σου. (οι οποίοι, σημειώνω, είναι οι μεγαλύτεροι πέφτουλες/πηδήκουλες όλων των εποχών, για αυτό την προσοχή σας)

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ:
Το δυνατότερη όπλο απέναντι στον ΠΓ, είναι τα ακουστικά. Εάν φοράς ακουστικά, δύσκολα θα σου απευθύνει τον λόγο και εάν το κάνει, τα βγάζεις λες ένα "ορίστε" ακούς τι θέλει, συμπληρώνεις  ένα "ευχαριστώ, είμαι οκ" και τα ξαναβάζεις σαν να μην τρέχει τίποτα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Όπως και στους ζωολογικούς κήπους απαγορεύεται να ταΐζουμε τους χιμπατζήδες, έτσι και στα γυμναστήρια δεν «ταΐζουμε» τους Πέφτουλες. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως ο Πέφτουλας είναι ένα είδος χιμπατζή.

Με την διαφορά ότι ο χιμπατζής είναι εάν συμπαθές ζώο.
Ο Πέφτουλας είναι σιχαμένος.

-Lcfr.

1 comment:

Anonymous said...

ένα από τα καλύτερά σου άρθρα.
πολλά like!