Monday, April 18, 2011

The Corn Flakes Balance

Κατά την διάρκεια της επιστροφής, από μια χθεσινοβραδινή "έξοδο" και παρά το γεγονός ότι ο κύριος ταρίφας δεν έλεγε να βάλει γλώσσα μέσα του, έβγαλα το εξής απλό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, συμπέρασμα.

"Η ζωή είναι ένα κουτί με σοκολατάκια, που κάθε φορά δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει". Τάδε εφη Forest Gump. Η ζωή μπορεί να είναι κάπως έτσι μερικές φορές. Στο σύνολό της είναι ένα μπολ δημητριακά με γάλα. Και για ένα πετυχημένο πρωινό, τι χρειάζεται;

Ισορροπία.

Ισορροπία που ψάχνουμε καθ 'όλη την διάρκεια της ζωής μας. Άλλες φορές καταφέρνουμε να την έχουμε, άλλες δυστυχώς όχι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα, μα ΟΛΑ τα συστατικά για να την πετύχουμε, είναι στα χέρια μας. Πουθενά αλλού. Προσθέσεις λίγο από αυτό, αφαιρείς λίγο από εκείνο, μέχρι να πεις το:

Just perfect!

Όταν όμως το μπολ στο σερβίρει κάποιος άλλος, η ουσία είναι να μην δεχθείς την αναλογία που έτυχε να πέσει. Κατά την άποψη του ταπεινού αλλά σοφού Lcfr, την αναλογία του "γάλακτος" και των "δημητριακών", δεν την αποφασίζει αυτός που σερβίρει αλλά αυτός που κρατάει το κουτάλι και στο τέλος θα απολαύσει το αποτέλεσμα.

Δηλαδή ΕΣΥ και μόνον ΕΣΥ.
Είναι λοιπόν, υποχρέωσή σου, να ζητήσεις την σωστή αναλογία στον άνθρωπο που σου το σερβίρει. Εάν το ζητάς κάπως, και στο φέρνει διαφορετικά, τότε απλά αλλάζεις σερβιτόρο, μιας και κάνει φαίνεται πως δεν...

Η ζωή είναι ένα μπολ με δημητριακά λοιπόν.
Πιάσε το κουτάλι "από τα μαλλιά" και φτιάξε το δικό σου ιδανικό και ισορροπημένο πρωινό.
Όπως το θες.
Όπως σου αξίζει.

Non Serviam.

-Lcfr.

No comments: