Thursday, April 7, 2011

Friendship

Ήρθε λοιπόν και άλλη μια ερώτηση (επί προσωπικού) μέσα από το Facebook και αποφάσισα σήμερα το πρωί, η απάντηση να γίνει μέσα από το σημερινό άρθρο.

Η ερώτηση είχε ως εξής:

"πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας?"

Κλισέ ερώτηση και χιλιοπαιγμένη, αλλά νομίζω πως με την ιστορία που θα σας πω, θα την κάνω ενδιαφέρουσα. (εάν δεν έχετε όρεξη να διαβάσετε, να πάτε να ενημερωθείτε για το τι έκανε η Ζέτα Μακρυπούλια σε άλλα, γνωστά sites!)

Ο κύριος Lcfr, λοιπόν, στα σχολικά του χρόνια, (δηλαδή από την πρώτη Γυμνασίου μέχρι την τρίτη Λυκείου), είχε κόλλημα με μια κοπέλα. Κόλλημα τεράστιων διαστάσεων, σε σημείο τρέλας. Έξι χρόνια λοιπόν ήμουν σε αυτόν τον άνθρωπο και δεν είχα ματιά για κανέναν άλλο. Έξι χρόνια, τα οποία μπορούσαν να ήταν δέκα έξι, εάν δεν έπαιρνα μια μεγάλη απόφαση.. (θα δείτε στο τέλος τις ιστορίας)

Ήμουν σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά ήμουν Μονόπλευρα!

Η κοπέλα όπως καταλαβαίνετε, με έβλεπε φιλικά. Ήμουν ο καλός της φίλος, που θα της στεκόταν στις δύσκολες στιγμές. Μέσα σε αυτές τις "δύσκολες" στιγμές ήταν και ερωτικές απογοητεύσεις, χωρισμοί από μικρές ή μεγάλες, σχέσεις και πολλά άλλα...

Κι όμως...
Εγώ ήμουν εκεί. Σε όλο το πακετάκι αυτό, ήμουν εκεί 100%. Με ενοχλούσε απίστευτα, αλλά η υπομονή και τα μολύβια μου, με έκαναν να αντέχω και να ελπίζω πως κάποια ημέρα στο μέλλον, ίσως να με δει διαφορετικά... Ίσως να ξυπνούσε κάποια στιγμή και να έβλεπε τι ΔΙΑΜΑΝΤΙ είχε δίπλα της και δεν το εκμεταλλευόταν!! (ψώνιο? ρε ουστ που θα με πείτε και ψώνιο! :P )

Στο τέλος του λυκείου και αφού είχαμε πάρει το απολυτήριο, πήρα την μεγάλη απόφαση:

"θα της πω πως νιώθω, χωρίς να περιμένω απάντηση"

Και έτσι έκανα. Έγραψα σε δύο σελίδες ότι αισθανόμουν τόσα χρόνια για αυτήν και το άφησα στην πόρτα της. Φαντάζομαι πως μαζί με το τότε "αγόρι" της, θα τις έκαψαν με δακρυσμένα μάτια από τα γέλια, κάνοντας παράφορο έρωτα "στο όνομα μου"...

Άρα για να απαντήσω στην ερώτηση της αναγνώστριας και σχολικής μου φίλης:

Όχι.
Δεν υπάρχει, δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ φιλία μεταξύ των δύο φύλων. Ένας από τους δύο, θα είναι σίγουρα σε διαφορετικό μήκος κύματος, απ' τον άλλο. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ο άνδρας είναι πλασμένος να ελκύει την γυναίκα. (και φυσικά το ανάποδο)

Κατηγορηματικά λοιπόν, ΌΧΙ.

-Lcfr.
ΥΓ. Σκεφτείτε το εξής απλό: Εάν πέσει το μολύβι της υποτιθέμενης "φίλης" στο πάτωμα και σκύψει να το πιάσει, δεν θα στρίψετε το κεφάλι για να "απολαύσετε" την κίνηση αυτή;
!!ΜΠΑΜ!!
Εκείνη ακριβώς την στιγμή, η "φιλιά" εξαφανίστηκε σαν τον καπνό...
!ΠΟΥΦ!
Με τις υγείες σας.

6 comments:

Anonymous said...

Lathos agapite Lcfr... H pragmatiki filia den exei fulo...
Me tin idia logiki den iparxei kai pragmatiki filia metaksi gunaikwn h' andrwn..afou panta iparxei o antagwnismos...

Anonymous said...

ασε που ειμαστε πλεον κ πιο ανοιχτοι στις ομοφυλοφιλικες σχεσεις...

Anonymous said...

Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πρώτα εάν υπάρχει αυτή η έννοια και όχι ανάμεσα σε ποιούς... Η φιλία ανάμεσα στο ίδιο φύλο σίγουρα κάποια στιγμή θα βγάλει ανταγωνισμό..ζήλια... Η φιλία ανάμεσα σε διαφορετικά φύλα σίγουρα έστω και μονόπλευρα θα κρύβει έναν ερωτισμό.. Μήν μου πείτε ότι κανένας από εσάς δεν βρέθηκε σε κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις..???

Anonymous said...

..... Ara kataligoume st oti den iparxei filia?

lini said...

Πολλές φορές δεν τολμούμε να παραδεχτούμε ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό..έχουμε όμως την ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ κάπου..ακόμη και αν βαθιά μέσα μας ξέρουμε πως δεν είναι αληθινό...

Anonymous said...

kai vevaia DEN uparxei filia anamesa sta 2 fula.. h filia pou perigrafeis dhladh.. kollhth parea kai na klapseis ston wmo tou allou klp... mono parea boroume na kanoume... pws einai dunato na kaneis me kapoion (tou adi8etou fulou h k tou idiou analoga pada me ta gousta tou ka8enos) tooooso kollhth parea na pernate kala na ta lete ola .. na tairiazete toso k na mh sou vgei to erwtiko? DEN ginetai apla.. tetoio kelepouri k na mh to erwteyteis??