Friday, April 8, 2011

Left Overs...

Το χθεσινό άρθρο με την μικρή (αλλά ποιοτική και ενδιαφέρουσα) ιστορία μου, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Άλλοι τις εκφράσατε με e-mail, άλλοι με “iDon’tLike” και άλλοι διαφωνήσατε σε κατ’ ιδίαν κουβέντες. (Το χάρηκα για να πω την αλήθεια μου)

Σήμερα όμως θα αγγίξω το άλλο θέμα που ξεπήδησε από τις χθεσινές γραμμές...

Τέτοιες, καθημερινές καταστάσεις που περιέγραψα εχθές και τυχαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις, δημιουργούν το γλυκανάλατο (γνωστό σε όλους) απωθημένο. Η βασική αιτία δημιουργίας του ΚΑΙ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, είναι ο φόβος της απόρριψης.

Βλέπετε, η φράση: «κι αν μου πει όχι?» είναι πανίσχυρη σε αυτές τις περιπτώσεις. Εάν το καλοσκεφτεί κανείς, θα καταλάβει πως δεν είναι τίποτα άλλο, από μια απόφαση της στιγμής. Εάν έχει αρνητική απάντηση πεθαίνει μια και καλή, προκαλώντας μικρής διάρκειας πόνο. Ζωή σε εμάς και άλλα τέτοια σχόλια... Εάν όμως έχει θετική απάντηση, τότε γεννά εκατομμύρια συναισθήματα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, τα απωθημένα, εάν δεν τα αφήσεις να σε κυριεύσουν και να κάνουν τον κύκλο τους πάνω σου (αφήνοντας μικρά ή μεγάλα σημάδια) δεν μπορείς να τα βάλεις πίσω σου. Στην πραγματικότητα, εάν δεν λειτουργήσεις κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα τα έχεις στην τσέπη σου για πάντα.

Τα απωθημένα όπως (είμαι σίγουρος) ξέρετε, φλερτάρουν ιδιαίτερα με τις εμμονές και τις εξαρτίσεις. Άλλωστε όλες αυτές οι κακές συνήθειες, όσο τις τροφοδοτείς, τόσο απλώνονται. Όσο τις κουβαλάς, τόσο ριζώνουν.

Ξέρετε τι λένε για τα περιττά κιλά των παχύσαρκων ατόμων? Ότι είναι βαριά σακιά με πατάτες, που κουβαλάει ο άνθρωπος, ΑΝΕΥ λόγου. Ο άνθρωπος με πολλά απωθημένα είναι σε χειρότερη μοίρα από τον παχύσαρκο, μιας και τις περισσότερες φορές, αυτά τα βαρίδια τα μοιράζεται με τον άνθρωπο που έχει δίπλα του…

Κλείστε τους κύκλους σας αδέρφια. Κάντε το για εσάς και τους γύρω σας.

Συνήθως οι παχύσαρκοι άνθρωποι δεν είναι αποδεκτοί στην «καθωσπρέπει» κοινωνία μας.
Την ίδια μοίρα (ίσως και χειρότερη) μοιράζονται και οι άνθρωποι με τα απωθημένα.
/Act/
/React/
/Overcome/


-Lcfr.

1 comment:

Anonymous said...

When u feel in love with someone,u say it..right there...that loud...otherwise the moment passed you by... (My best friend's wedding) NENA