Monday, April 4, 2011

Empty Walls

Πολλές φορές, συναντάμε στον δρόμο μας ενδιαφέροντες ανθρώπους, που μας κάνουν το απαραίτητο #κλικ# που λένε, βάζοντάς μας στην ευχάριστη και ταυτόχρονα συναρπαστική διαδικασία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Το συναρπαστικό κομμάτι ξεκινά όταν αποφασίσεις μέσα σου, πως αυτός ο άνθρωπος σου "έχει πει κάτι" και θα σε ενδιέφερε να μάθεις περισσότερα πράγματα για την ζωή του. Βασικό χαρακτηριστικό είναι να ξεκαθαρίσεις, για αρχή στον εαυτό σου και στην συνέχεια στον απέναντι, πως δεν ζητάς κάτι παραπάνω, ή έστω δεν το ζητάς από την αρχή. Και όταν αναφέρομαι στο "κάτι παραπάνω" φαντάζομαι πως όλοι σας καταλαβαίνετε ότι εννοώ το ερωτικό κομμάτι.

Το να γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, είναι κάτι που με συναρπάζει και το διεκδικώ. Το έχω ζήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό και δεν νομίζω να σταματήσω να το κάνω.

Τι κανείς όμως όταν συναντάς άτομα που έχουν σηκωμένους τοίχους γύρω τους, σαν μορφή προστασίας; Τι μπορείς να κάνεις για να ανοίξει έστω για λίγα λεπτά την ημέρα η ποθητή πρόσβαση; Μήπως η λύση είναι να στρέψεις το ενδιαφέρον σου κάπου αλλού και να μην μπλέξεις στα δύσκολα;

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι που έχουν τοίχους γύρω τους:

Αυτοί που τους έχουν με στόχο να προφυλάξουν αυτά που κρύβουν μέσα τους (προσωπική ζωή, συναισθήματα, πληγές κτλ) μιας και οποιαδήποτε "νέα" επαφή φέρει τον τίτλο της "απειλής". Συνήθως αυτά τα άτομα έχουν περάσει αρκετά στην ζωή τους και έχουν "καεί" τρόπον τινά.

Αυτοί που τους έχουν γύρω τους, όχ ι για να κρατήσουν τους άλλους απ' έξω, αλλά γιατί θέλουν να δουν ποιος από αυτούς θα ενδιαφερθεί τόσο, ώστε να μπει στην διαδικασία να τους "γκρεμίσει". Ή έστω να τους χαμηλώσει λίγο...

Το ποιόν του "εισβολέα" θα φανεί στον τρόπο που θα πράξει, όταν (και εάν) αναγνωρίσει με επιτυχία πια κατηγορία έχει να αντιμετωπίσει. Όλα στηρίζονται στο μέγεθος του ενδιαφέροντός του.

Ξέρω πως ακούγεται σαν παιχνίδι όλο αυτό, αλλά μην ξεχνάτε πως σε τέτοιες καταστάσεις ξεχωρίζουν οι πραγματικές προθέσεις του άλλου.

Είναι όμως κρίμα, να έχεις μικρό/ελάχιστο ενδιαφέρον για κάποιον και να τον βάζεις στην διαδικασία να ρίξει τους τοίχους γύρω του, μόνο και μόνο για να αποδείξεις πως μπορείς να το κανείς. Είναι άδικο και υποτιμητικό για τον άνθρωπο αλλά και για εσένα τον ίδιο.

Και αυτό το λέει ένας άνθρωπος που το έχει κάνει κατά κόρον στο παρελθόν, αλλά και του το έχουν κάνει (φυσικά). Επειδή λοιπόν έκανα, έπαθα, και στο τέλος έμαθα, σας λέω το εξής:

Μην κάνετε ΠΟΤΕ, αυτό που δεν θέλετε να σας κάνουν. Οι τοίχοι μερικές φορές έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης. Χτυπήστε τον διακριτικά, ΜΟΝΟ εάν μπορείτε να αντεπεξέλθετε αντρίκια, μπροστά σε αυτό που κρύβεται πίσω του.

Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν!

-Lcfr.

No comments: