Saturday, June 25, 2011

BookStore

Amazon.com
Ελευθερουδάκης
Public.gr
Wgsmith.co.uk

Όλα αυτά είναι μεγάλα βιβλιοπωλεία που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πουλούν βιβλία κάθε είδους. Μικρά, μεγάλα, ενδιαφέροντα, εκπαιδευτικά, ιστορικά, ρομαντικά, πολεμικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Είναι τοοοοόσα πολλά σε αριθμό, που χάνεις τα λογικά σου, όταν προσπαθείς να φανταστείς τα χρόνια που πρέπει να αφιερώσεις για να διαβάσεις ένα τόσο δα μικρό ποσοστό τους.

Ανοίγεις ένα βιβλίο λοιπόν, μυρίζεις τις φρέσκες σελίδες και ξεκινάς να το διαβάσεις γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι στην πίσω-πίσω σελίδα, η τελευταία λέξη είναι: "Τέλος"

Αρκετές φορές, ανυπομονείς να δεις τι θα γίνει στο τέλος. Άλλες φορές δεν φτάνεις καν σε αυτό, γιατί αποφάσισες (σαν άλλος δρακόντειος δικτάτορας) να δημιουργήσεις ένα πρόωρο finale, επικαλούμενος λίγο ή ΚΑΘΟΛΟΥ ενδιαφέρον, κλείνοντας το βιβλίο στα μέσα του. Αρκετές όμως φορές, ζεις τόσο έντονα το περιεχόμενο, που όσο βλέπεις τις σελίδες που σου μένουν στο δεξί μέρος του βιβλίου να λιγοστεύουν, σε πιάνει άγχος και στεναχώρια.

"...τελειώνει..." *σκέφτεσαι*
"...τελειώνει και δεν θέλω..."

Η πρώτη σου αντίδραση είναι να διαβάζεις με χαμηλότερο ρυθμό, για να διαρκέσει όσο μπορείς περισσότερο.

"...μια σελίδα την ημέρα..."
Είναι αρκετό;
"...όχι..αλλά είναι μια λύση... Δεν θέλω να τελειώσει..." *απαντάς*
Σκέφτηκες ποτέ ότι το βιβλίο αυτό είναι η ζωή σου;
"...όχι..."
Σκέψου λοιπόν το εξής: Το βιβλίο που κρατάς αυτήν εδώ την μαγική στιγμή στα χέρια σου, είναι μια κατάσταση που ζεις. Την ζεις έντονα και σου αρέσει. Έχεις καταλάβει ότι τις σελίδες στην δεξιά πλευρά του βιβλίου μπορείς να τις αυξήσεις κατά τo δοκούν;

"...δηλαδή?" *αναρωτιέσαι*

Συνέχισε να διαβάσεις αδερφέ μου.. Οι σελίδες από κάποιο σημείο και μετά, θα σταματήσουν να μειώνονται γιατί πολύ απλά, εσύ ο ίδιος θα προσθέτεις λευκές, χώρις καν να το σκέφτεσαι. Θα το κάνεις επειδή θέλεις, επειδή ΜΠΟΡΕΙΣ και στο κάτω-κάτω, επειδή οι υπάρχουσες δεν σου φτάνουν...

Τυχερέ φίλε μου... Τα όρια του τόμου που θα φτιάξεις, είναι αντίστοιχα ΜΟΝΟ με τα όρια της φαντασίας σου.

Δημιούργησε.
Προσέθεσε.
Διάβαζε.
Ζήσε.

Το βιβλίο και τα ματιά σου...

-Lcfr.

2 comments:

Anonymous said...

Εξαιρετικο..

Anonymous said...

yeap!loved it too...
C.