Tuesday, June 7, 2011

CBAGFT

Σήμερα θα ξεκινήσω με το:
"Can't Blame A Guy For Trying." (ή αλλιώς CBAGFT) (θα βγάλει νόημα σε λίγο, θα δείτε...)

...και σας μιλάω ειλικρινά αυτήν την στιγμή. Την αποτυχία μπορώ να την δεχτώ και να την καταλάβω. Όλοι μας την έχουμε γευτεί κάποια στιγμή της ζωής μας. Άλλοι στον υπερθετικό βαθμό, ενώ άλλοι σε πιο light έκδοση. Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχθώ (τουλάχιστον στην ζωή που ζω τα τελευταία 1-2 χρόνια) είναι η μη προσπάθεια.

Όταν προσπαθείς για κάτι, οτιδήποτε και να είναι αυτό, δείχνεις άνθρωπο που επιδιώκει να αλλάξει μια σταλιά από την καθημερινότητά του. Από την ζωή που κουβαλάει στα μπατζάκια του παντελονιού του καιρό τώρα. Το κάνει χωρίς να σκεφτεί:

"...ρε, τι θα γίνει εάν αποτύχω;"

Εάν είστε από αυτούς που έχουν αφισοκολλημένη την τελευταία πρόταση στο υπνοδωμάτιό τους, τότε ακούστε το εξής και ακούστε το καλά:

Ξέρετε πόσες φορές, σε εμένα προσωπικά, από ένα e-mail, από ένα απλό μήνυμα, από μια απλή και καθημερινή κίνηση, έχει γεννηθεί ένα απίστευτο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σκηνικό ζωής, που κρύβει μαγικές στιγμές; Δεν θα πω πως συμβαίνει συχνά, αλλά έχει συμβεί στο παρελθόν, γιατί απλά το προσπάθησα. Γιατί απλά το επεδίωξα με όποιο αποτέλεσμα κι αν ερχόταν.

Από μια τόσο δα μικρή κίνηση, μπορεί (τονίζω την λέξη μπορεί) να προκύψει το μεγαλύτερο. Αυτό που θα το ζήσεις στο έπακρό του και στην περίπτωση που τελειώσει, (...), θα το αναπολείς χωρίς πικρία στο στόμα σου, αλλά μια αξιολάτρευτη γεύση...

Συνηθίζω να λέω πως μια ελιά στο χωράφι, μπορεί να είναι μεγάλη και εντυπωσιακή, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε στο μυαλό μας, πως και αυτή ξεκίνησε από έναν τόσο δα μικρό και απλό καρπό.

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει από αυτόν. Το μόνο που έχεις να κανείς, είναι να προσπαθήσεις και να τον φυτέψεις.

Εάν αποτύχεις, μπορείς να γράψεις το:

"Can't Blame A Guy For Trying."
...και εάν το γράψεις, απομακρύνσου ήσυχα-ήσυχα, από την πόρτα που χτυπούσες. Τουλάχιστον θα αποχωρήσεις έχοντας την ικανοποίηση, ότι δεν το άφησες στην τύχη του και προσπάθησες μέχρι την τελευταία στιγμή. Με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να σταματήσεις...

...όσο και να μην το θες.

-Lcfr.
Ps1. Βασικότατη προϋπόθεση για να μπορέσεις να έχεις επιτυχία σε ότι σκοπό έχεις βάλει, είναι να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως είναι αυτό που θέλεις. Πως είσαι χιλιάδες φορές βέβαιος και δεν έχεις τις λέξεις "Ίσως", "Μάλλον" και "Μπορεί" στις προτάσεις σου.
PS2. Οι προαναφερθείσες λέξεις όπως μπορεί να ξέρετε, δείχνει άνθρωπο που δεν γνωρίζει τι θέλει και δεν ξέρει εάν το επόμενο βήμα του, θα είναι σε πλακόστρωτο ή σε λάσπη.
PS3. Φυσικά, για να πεις αυτό το "CBAGFT" πρέπει να σε βοηθούν οι καταστάσεις γύρω σου... Μία κατάσταση που ΔΕΝ βοηθάει στην προκειμένη περίπτωση, θα ακολουθήσει αργότερα, με ένα post που θα έχει μια φωτογραφία γεμάτη νόημα. So, Stay Tuned.

No comments: