Monday, June 27, 2011

Opposites

Δευτέρα σήμερα και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου?
Με μια ανατροπή ενός χιλιοειπωμένου ρητού, που θα ταράξει το σύμπαν ολόκληρο.

Brace yourselves!

"Τα ετερώνυμα έλκονται"

Αυτό ισχυρίζεται ο πολύς κόσμος, που μασουλάει τα 24ωρα χωρίς να σκέφτεται και πολύ (έχω ξανά πει μέσα από αυτές τις γραμμές, ότι ο Έλληνας, ΔΕΝ είναι και το πιο σκεπτόμενο ων στον κόσμο.)

Ίσως αγαπημένοι μου αναγνώστες, να έλκονται. Όμως αυτή η έλξη εντοπίζεται μονάχα στην αρχή και τις περισσότερες φορές διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Μέχρι να καταλάβουν τελικά, πόσο διαφορετικά πράγματα ζητούν.

Πόσο δηλαδή, ετερώνυμα άτομα είναι.

Δεν μπορώ να πω...
Αυτού του είδους η "μαγιά" έχει "δέσει" και σε εμένα στο παρελθόν, με τα γνωστά και αναμενόμενα «δακρύβρεχτα» σκηνικά, που ακολουθούν μετά από κάθε χωρισμό.

Στο μυαλό μου βλέπετε, τα ετερώνυμα είναι σαν ένα ζευγάρι, που περιμένει διαφορετικούς συρμούς στο Μετρό. Στέκονται απέναντι-απέναντι στην ίδια στάση, στέλνουν φιλάκια ο ένας στον άλλον και θέλουν να αγκαλιαστούν με πάθος, αλλά οι άχαρες γραμμές του τρένου τους εμποδίζει. Ξέρουν πολύ καλά (κι ας το κρύβουν εκείνη την στιγμή) ότι τα βαγόνια που περιμένουν, έχουν διαφορετικές πορείες και εντελώς διαφορετικούς προορισμούς. Όσο και να τους "χαζεύουν" οι γύρω, οι ίδιοι ξέρουν ότι όλο αυτό, έχει ημερομηνία λήξης.

Στάση "Άγιος Δημήτριος" η μια...
Στάση "Εθνική Άμυνα" ο άλλος...

Ξεκινούν λοιπόν, από την στάση "Ακρόπολη" με πανομοιότυπο εισιτήριο, αλλά δυστυχώς, με εντελώς διαφορετικούς προορισμούς.

Ο τυχερός της υπόθεσης είναι αυτός που φτάνει στον προορισμό του χωρίς αλλαγή συρμού. Direct που λένε και οι Άγγλοι. Αυτός που πρέπει να αλλάξει ενδιάμεσα, βαγόνι, τρώει συνήθως το λούκι και καθυστερεί να φτάσει εκεί που ΠΡΕΠΕΙ να φτάσει...

Ναι, αγαπημένοι μου αναγνώστες.
Μιλάω μεταφορικά.
Τόσο μεταφορικά, ούτε μεταφορική εταιρία να ήμουν.

Nice way to start a week, huh?

-Lcfr.
Ps. Θα ακολουθήσει αργότερα, ΕΠΙΚΟ τραγούδι. Τόσο επικό που, η εξίσου επική ταινία Braveheart, θα ωχριά μπροστά του... Stay Tuned.

No comments: