Saturday, June 11, 2011

People Can Change

Ερεθισμένος από προσωπικές καταστάσεις, νομίζω πως ήρθε η ώρα να πω με στόμφο, δυνατή φωνή και αποφασιστικότητα Σπαρτιατών, το εξής σημαντικό (και παρακαλώ για την προσοχή σας):

PEOPLE.
CAN.
CHANGE.


Θεωρώ πολύ απλά λοιπόν, ότι αυτός που πιστεύει πως οι άνθρωποι ΔΕΝ αλλάζουν, μέσα στα χρόνια της ζωής τους, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να φοβάται και να μην έχει απλή λογική.

Όταν ο άνθρωπος λοιπόν, ζει, αναπνέει και προχωράει την ζωή του, αποκτά εμπειρίες. Ξεχωρίζει τα καλά από τα κακά, μπορεί να επιλέγει τι του κάνει και τι όχι και το σημαντικότερο...

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ.

Εξελίσσεται σε κάτι καλύτερο ή χειρότερο (αυτό το κρίνουν οι άλλοι) αλλά το κάνει γιατί είναι στην φύση του. Γιατί ο στάσιμος άνθρωπος δεν έχει να προσφέρει τίποτα, πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό και αμέσως μετά στον απέναντι. Εξελίσσεται λοιπόν, σε κάτι διαφορετικό από οτι ήταν πριν έναν χρόνο, έναν μήνα ή μια μέρα.

Αυτό το προνόμιο το έχουμε εμείς οι άνθρωποι.
Να ζούμε,
Να μαθαίνουμε,
Να παθαίνουμε,
Να εξελισσόμαστε!

Άρα...

ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!

Από τον τρόπο που είμαστε εμφανισιακά, μέχρι τον τρόπο και την προοπτική που βλέπουμε τα πράγματα που αφορούν

Το 24ωρό,
Τον μήνα,
...ή το μέλλον μας.

Αυτά...

-Lcfr.

7 comments:

Anonymous said...

Κάποια στοιχεία φιλαράκι Lcfr ή τα έχεις ή δεν τα έχεις...ή είσαι ή δεν είσαι...ΑΡΑ...αλλάζεις ντύσιμο...αλλάζεις δουλειά...αλλά η ουσία μένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ .

Lcfr said...

Δεν γίνεται να βάζεις στην ίδια ζυγαριά την ΟΥΣΙΑ με το ντύσιμο...

ΟΛΑ αλλάζουν, αναπόφευκτα.
ΟΛΑ.

Από το ντύσιμο που λες, μέχρι το τι θέλεις για το αύριό σου.

-L.

Anonymous said...

Προφανώς η ΟΥΣΙΑ δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με το ντύσιμο. Στα λόγια μου έρχεσαι, αν έμπαινε, με την αλλαγή του ντυσίματος θα άλλαζε και η ΟΥΣΙΑ, κατί που ΔΕΝ συμβαίνει.
Όσο για το τι θέλεις για το άυριό σου, φιλαράκι μου θα σου πω πως δεν αρκεί η θεωρία, οι πράξεις είναι το "ζουμί". Θεωρητικά λοιπόν όλοι μπορούν να αλλάξουν, πρακτικά όμως παραμένουν στην ΟΥΣΙΑ τους αυτό που ήταν ανέκαθεν. Δεν ξέρω αν είναι λυπηρό ή ευχάριστο, είναι όμως κατά την ταπεινή μου άποψη η πραγματικότητα.

Lcfr said...

Δηλαδή, με έναν εύκολο τρόπο, πιστεύεις ότι ο άνθρωπος που ΗΣΟΥΝ είσαι και σήμερα?

Ματαιόδοξο και λιγάκι θλιβερό το βρίσκω...

..."φιλαράκι" μου.

-L.

Anonymous said...

Ματαιοδοξο ; Απο που κι ως που ;

Lcfr said...

Εάν πιστεύεις πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, και ότι παραμένουν με την ίδια ΟΥΣΙΑ (καλή ή κακή) τότε ναι,

είσαι ματαιόδοξος.

-L.

Anonymous said...

Ματαιοδοξος:(για πρόσωπα) που νοιάζεται να αποκτήσει και να επιδείξει πράγματα μάταια, που έχουν εξωτερική λάμψη αλλά είναι στην πραγματικότητα ασήμαντα
(για στάσεις και ενέργειες) που χαρακτηρίζεται από την επιδίωξη μάταιων πραγμάτων
Απο την παραπάνω ερμηνεία δεν βλέπω που υπάρχει σύνδεση μεταξύ του να πιστεύεις ότι δεν αλλάζει η ουσία ενός ανθρώπου και του να είσαι ματαιοδοξος.