Friday, May 27, 2011

Delete Contact? Part2

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου για το εάν ΠΡΕΠΕΙ να κανείς delete τηλέφωνα, μηνύματα κτλ, θέλω να προσθέσω ένα-δύο πραγματάκια, μιας και επηρεάστηκα από ένα σχόλιο του χρήστη "λινι".

Νομίζω πως ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, που τρέφονται από την ευρεία έννοια του όρου "επικοινωνία". Η κατηγορία αυτή, χρησιμοποιεί (με την καλή έννοια της λέξης) την βαθειά επικοινωνία σαν τροφή, που μπορεί να ταΐσει για αρκετό καιρό τον εγκέφαλο. Έτσι ο ιδιοκτήτης του, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ξημερώνει χαρούμενες ημέρες.

Η ουσιαστική (και ποιοτική όπως συνηθίζω να την λέω) επικοινωνία, είναι σαν ένα δυνατό ναρκωτικό. Μια εθιστική ουσία, που σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα σαν μια μεγάλη σκάλα που δεν ξέρεις που καταλήγει. Την ανεβαίνεις λοιπόν, γιατί θέλεις και ΜΠΟΡΕΙΣ, βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί, μέχρι να φτάσεις στο τέλος της. Δηλαδή σε όποιον απώτερο σκοπό μπορεί να έχεις. Σκοπός που, ή τον ξέρεις από την αρχή ή σου προκύπτει στην πορεία.

Την σκάλα αυτή, μπορείς να την κάνεις να έχει άπειρα ή ελάχιστα σκαλοπάτια. Η απόσταση μέχρι τον "στόχο" μπορεί να είναι μικρή ή μεγάλη. Μπορεί και να μην υπάρχει ΚΑΝ στόχος. Η δυνατότητα αυτή, έρχεται και δένει σαν γάντι με αυτό που έγραψε εχθές ο χρήστης "λινι" στο σχόλιό του:

"...πρέπει να ζούμε με τις επιλογές... άλλοτε τις δικές μας και άλλοτε των άλλων."

Επιλογές του ενός ή του άλλου. Με κυριάρχουσα όμως, του ανθρώπου που μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας.
Αυτός δηλαδή που επιδιώκει και τροφοδοτεί.
Αυτός δηλαδή που κόβει και ράβει.
Αυτός που επιτρέπει ή όχι.

Αυτός, δηλαδή, που ανοίγει ή κ"λινι" την πόρτα.

-Lcfr.

1 comment:

Anonymous said...

Εστω πως για ο,τι πραττουμε σε αυτη τη ζωη ειναι μονο και απολυτα δικη μας επιλογη.Δε θα αλλαζαν πολλα στη καθημερινοτητα και σκεψη μας?Γιατι κακα τα ψεματα ειναι τοσο πιο ευκολο να πιστευουμε πως για την χ δεδομενη στιγμη ειμαστε ερμαιο επιλογων καποιου αλλου?απελευθερωτικο δε λεω! Καποιου αλλου η ευθυνη...αλλος μοιρασε την τραπουλα(το δανειζομαι)αλλα στην τελικη εμεις δεν ειμαστε αυτοι που αρχικα επελεξαν να παιξουν?Νομιζω ειναι πιο εντιμο για εμας τους ιδιους κυριως και εντελει πρακτικο να το δουμε αλλιως...παντα εχουμε επιλογη!την δικη μας επιλογη